Details





Titel:

2 JULI 2021. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de regelgeving over de indeling van studiegebieden in opleidingen van het secundair volwassenenonderwijs, de studiebekrachtiging en de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden horeca, huishoudhulp, koeling en warmte en logistiek en verkoop



Inhoudstafel:

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs
Art. 1
HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 1 september 2006 betreffende de modulaire structuur van het secundair onderwijs voor sociale promotie voor het studiegebied Koeling en warmte
Art. 2-3
HOOFDSTUK 3. - Wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2007 betreffende de studiebekrachtiging in het volwassenenonderwijs
Art. 4
HOOFDSTUK 4. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 juli 2008 betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden huishoudhulp, huishoudelijk koken en huishoudelijke decoratie- en naaitechnieken
Art. 5-7
HOOFDSTUK 5. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 juli 2008 betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden bakkerij, drankenkennis, horeca, en slagerij
Art. 8-11
HOOFDSTUK 6. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009 betreffende de modulair structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden ICT-technieken, lassen en mechanica-elektriciteit
Art. 12-13
HOOFDSTUK 7. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 11 juni 2010 betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden administratie, bedrijfsbeheer en logistiek en verkoop
Art. 14-15
HOOFDSTUK 8. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 oktober 2011 betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor het studiegebied koeling en warmte
Art. 16-18
HOOFDSTUK 9. - Slotbepalingen
Art. 19-21
BIJLAGE.
Art. N



Deze tekst heeft de volgende tekst(en) gewijzigd:

2006036680  2007036450  2007036482  2008036106  2008036113  2009035816  2010035507  2011035894 



Uitvoeringsbesluit(en):



Artikels:

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs
Artikel 1. In bijlage I bij het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs, het laatst gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2021, wordt de indeling van de studiegebieden van het secundair volwassenenonderwijs in opleidingen vervangen door de indeling, opgenomen in bijlage 1, die bij dit besluit is gevoegd.

HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 1 september 2006 betreffende de modulaire structuur van het secundair onderwijs voor sociale promotie voor het studiegebied Koeling en warmte
Art.2. Bijlage XII bij het besluit van de Vlaamse Regering van 1 september 2006 betreffende de modulaire structuur van het secundair onderwijs voor sociale promotie voor het studiegebied Koeling en warmte wordt opgeheven.

Art.3. Bijlage I tot en met VIII, bijlage X en XIII bij hetzelfde besluit worden opgeheven.

HOOFDSTUK 3. - Wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2007 betreffende de studiebekrachtiging in het volwassenenonderwijs
Art.4. Bijlage IX bij het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2007 betreffende de studiebekrachtiging in het volwassenenonderwijs, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2021, wordt vervangen door bijlage 2, die bij dit besluit is gevoegd.

HOOFDSTUK 4. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 juli 2008 betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden huishoudhulp, huishoudelijk koken en huishoudelijke decoratie- en naaitechnieken
Art.5. In artikel 1 van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 juli 2008 betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden huishoudhulp, huishoudelijk koken en huishoudelijke decoratie- en naaitechnieken, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 13 juli 2018 en gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2019, worden de volgende wijzigingen aangebracht:
  1° de zinsnede "bijlage IX" wordt vervangen door de zinsnede "bijlage X en XI";
  2° er wordt een tweede lid toegevoegd, dat luidt als volgt:
  "Ter uitvoering van artikel 24, § 2, van het voormelde decreet wordt voor de volgende bijzondere doelgroepen op de volgende wijze afgeweken van het minimale aantal lestijden voor het studiegebied huishoudhulp:
  1° de opleiding Huishoudhulp Dienstencheques kan voor traag lerende cursisten 450 lestijden omvatten, waarbij de duurtijd van de module Schoonmaak 120 lestijden omvat;
  2° de opleiding Huishoudhulp Zorg kan voor traag lerende cursisten 550 lestijden omvatten, waarbij de duurtijd van de module Schoonmaak 120 lestijden omvat en de duurtijd van de module Aangepast koken in de zorgberoepen 60 lestijden omvat;
  3° de opleiding Huishoudhulp Zorg kan voor snel lerende cursisten 478 lestijden omvatten, waarbij de duurtijd van de module EHBO 8 lestijden omvat.".

Art.6. Aan hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 6 september 2013, 28 februari 2014, 13 juli 2018 en 19 juli 2019, worden een bijlage X en XI toegevoegd, die als bijlage 3 en 4 bij dit besluit zijn gevoegd.

Art.7. Bijlage IX bij hetzelfde besluit, toegevoegd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2019, wordt opgeheven.

HOOFDSTUK 5. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 juli 2008 betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden bakkerij, drankenkennis, horeca, en slagerij
Art.8. In artikel 1 van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 juli 2008 betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden bakkerij, drankenkennis, horeca, en slagerij, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 13 juli 2018 en gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 15 februari 2019, 4 september 2020 en 26 februari 2021, worden de volgende wijzigingen aangebracht:
  1° in het eerste lid, 3°, wordt de zinsnede "bijlage XIX tot en met XXXVI, bijlage XXXIX en bijlage LV tot en met LX" vervangen door de zinsnede "bijlage XIX, bijlage XXIV en XXV, bijlage XXVIII tot en met XXX, bijlage XXXIV tot en met XXXVI en bijlage LIX tot en met LXIX";
  2° aan het tweede lid, 3°, worden een punt c) tot en met v) toegevoegd, die luiden als volgt:
  "c) de opleiding Chef de Partie Desserten, Gebak en Brood kan voor traag lerende cursisten 1320 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantdesserten, -brood en -gebak, Restaurantdesserten, -brood en -gebak uit de wereldkeuken, Gezonde en dieet restaurantdesserten, -brood en -gebak en Trendy en alternatieve Restaurantdesserten, -brood en -gebak elk 120 lestijden omvatten;
  d) de opleiding Chef de Partie Desserten, Gebak en Brood kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantdesserten, -brood en -gebak, Restaurantdesserten, -brood en -gebak uit de wereldkeuken, Gezonde en dieet restaurantdesserten, -brood en -gebak en Trendy en alternatieve Restaurantdesserten, -brood en -gebak elk 40 lestijden omvatten;
  e) de opleiding Chef de Partie Groenten, Fruit en Kruiden kan voor traag lerende cursisten 1320 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden, Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met groenten, fruit en kruiden en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden elk 120 lestijden omvatten;
  f) de opleiding Chef de Partie Groenten, Fruit en Kruiden kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden, Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met groenten, fruit en kruiden en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden elk 40 lestijden omvatten;
  g) de opleiding Chef de Partie Vis, Schaal- en Schelpdieren kan voor traag lerende cursisten 1320 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren, Restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met vis, schaal- en schelpdieren en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren elk 120 lestijden omvatten;
  h) de opleiding Chef de Partie Vis, Schaal- en Schelpdieren kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren, Restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met vis, schaal- en schelpdieren en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren elk 40 lestijden omvatten;
  i) de opleiding Chef de Partie Vlees, Wild en Gevogelte kan voor traag lerende cursisten 1320 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte, Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met vlees, wild en gevogelte en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte elk 120 lestijden omvatten;
  j) de opleiding Chef de Partie Vlees, Wild en Gevogelte kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte, Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met vlees, wild en gevogelte en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte elk 40 lestijden omvatten;
  k) de opleiding Grootkeukenhulpkok kan voor traag lerende cursisten 720 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte, Grootkeukenbereidingen met vis, Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden en Grootkeukennagerechten elk 120 lestijden omvatten;
  l) de opleiding Grootkeukenhulpkok kan voor snel lerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte, Grootkeukenbereidingen met vis, Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden en Grootkeukennagerechten elk 40 lestijden omvatten;
  m) de opleiding Grootkeukenkok kan voor traag lerende cursisten 1080 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte, Grootkeukenbereidingen met vis, Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden, Grootkeukennagerechten, Gespecialiseerde grootkeuken, Gespecialiseerde grootkeuken/Organisatie en Gespecialiseerde grootkeuken/Beheer elk 120 lestijden omvatten;
  n) de opleiding Grootkeukenkok kan voor snel lerende cursisten 360 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte, Grootkeukenbereidingen met vis, Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden, Grootkeukennagerechten, Gespecialiseerde grootkeuken, Gespecialiseerde grootkeuken/Organisatie en Gespecialiseerde grootkeuken/Beheer elk 40 lestijden omvatten;
  o) de opleiding Hulpkok kan voor traag lerende cursisten 840 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten en Initiatie ontvangst en bediening van gasten elk 120 lestijden omvatten;
  p) de opleiding Hulpkok kan voor snel lerende cursisten 280 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten en Initiatie ontvangst en bediening van gasten elk 40 lestijden omvatten;
  q) de opleiding Keukenmedewerker kan voor traag lerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten;
  r) de opleiding Keukenmedewerker kan voor snel lerende cursisten 80 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten;
  s) de opleiding Kok kan voor traag lerende cursisten 1200 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurant à la carte, Restaurant à la carte en keukenorganisatie en Restaurant à la carte en keukenbeheer elk 120 lestijden omvatten;
  t) de opleiding Kok kan voor snel lerende cursisten 400 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurant à la carte, Restaurant à la carte en keukenorganisatie en Restaurant à la carte en keukenbeheer elk 40 lestijden omvatten;
  u) de uitbreidingsmodule Eventcatering na de opleidingen Chef de Partie Desserten, Gebak en Brood, Chef de Partie Groenten, Fruit en Kruiden Chef de Partie Vlees, Wild en Gevogelte, Chef de Partie Vis, Schaal- en Schelpdieren, Grootkeukenkok en Kok kan voor traag lerende cursisten 120 lestijden omvatten;
  v) de uitbreidingsmodule Eventcatering na de opleidingen Chef de Partie Desserten, Gebak en Brood, Chef de Partie Groenten, Fruit en Kruiden Chef de Partie Vlees, Wild en Gevogelte, Chef de Partie Vis, Schaal- en Schelpdieren, Grootkeukenkok en Kok kan voor snel lerende cursisten 40 lestijden omvatten.".

Art.9. Aan hetzelfde besluit, het laatst gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2021, worden een bijlage LXI tot en met LXIX toegevoegd, die als bijlage 5 tot en met 13 bij dit besluit zijn gevoegd.

Art.10. Bijlage XX, XXVI, XXXI en XXXIII bij hetzelfde besluit worden opgeheven.

Art.11. Bijlage XXI tot en met XXIII, bijlage XXVII en XXXII bij hetzelfde besluit worden opgeheven.

HOOFDSTUK 6. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009 betreffende de modulair structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden ICT-technieken, lassen en mechanica-elektriciteit
Art.12. In artikel 1, eerste lid, 3°, van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009 betreffende de modulair structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden ICT-technieken, lassen en mechanica-elektriciteit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 4 september 2020 en gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2021, wordt de zinsnede "bijlage IV tot en met XX" vervangen door de zinsnede "bijlage IV, bijlage VIII tot en met XX".

Art.13. Bijlage VII bij hetzelfde besluit, toegevoegd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 4 september 2020, wordt opgeheven.

HOOFDSTUK 7. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 11 juni 2010 betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden administratie, bedrijfsbeheer en logistiek en verkoop
Art.14. In artikel 1 van het besluit van de Vlaamse Regering van 11 juni 2010 betreffende de modulair structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden administratie, bedrijfsbeheer en logistiek en verkoop, het laatst gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2021, worden de volgende wijzigingen aangebracht:
  1° in het eerste lid, 3° wordt de zinsnede "en bijlage XXIII" vervangen door de zinsnede ", bijlage XXIII en XXIV";
  2° aan het tweede lid wordt een punt 17° toegevoegd dat luidt als volgt:
  "17° de uitbreidingsmodule Mentor op de werkvloer, vastgelegd in het opleidingsprofiel, vermeld in bijlage XXIV, kan voor snel lerende cursisten 40 lestijden bedragen.".

Art.15. Aan hetzelfde besluit, het laatst gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2021, wordt een bijlage XXIV toegevoegd, die als bijlage 14 bij dit besluit is gevoegd.

HOOFDSTUK 8. - Wijzigingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 oktober 2011 betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor het studiegebied koeling en warmte
Art.16. Artikel 1 van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 oktober 2011 betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor het studiegebied koeling en warmte wordt vervangen door wat volgt:
  "Artikel 1. Ter uitvoering van artikel 24, § 1, van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs worden de opleidingsprofielen voor de modulaire structuur van het studiegebied koeling en warmte van het secundair volwassenenonderwijs vastgelegd in bijlage 2 tot en met 9, die bij dit besluit zijn gevoegd.
  Ter uitvoering van artikel 24, § 2, van het voormelde decreet wordt voor de volgende bijzondere doelgroepen op de volgende wijze afgeweken van het minimale aantal lestijden:
  1° de opleiding Brandertechnicus kan voor snel lerende cursisten 260 lestijden omvatten, waarbij de duurtijd van de modules Werken op hoogte module 1 + 2 en Werken op hoogte met hoogtewerker elk 10 lestijden omvatten;
  2° de opleiding Koelmonteur kan voor snel lerende cursisten 220 lestijden omvatten, waarbij de duurtijd van de modules Werken op hoogte module 1 + 2 en Werken op hoogte met hoogtewerker elk 10 lestijden omvatten;
  3° de opleiding Koeltechnicus kan voor snel lerende cursisten 460 lestijden omvatten, waarbij de duurtijd van de modules Werken op hoogte module 1 + 2 en Werken op hoogte met hoogtewerker elk 10 lestijden omvatten;
  4° de opleiding Monteur Installatietechnieken kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de duurtijd van de modules Werken op hoogte module 1 + 2 en Werken op hoogte met hoogtewerker elk 10 lestijden omvatten;
  5° de opleiding Technicus Hernieuwbare Energietechnieken kan voor snel lerende cursisten 340 lestijden omvatten, waarbij de duurtijd van de modules Werken op hoogte module 1 + 2 en Werken op hoogte met hoogtewerker elk 10 lestijden omvatten;
  6° de opleiding Technicus Installatietechnieken kan voor snel lerende cursisten 640 lestijden omvatten, waarbij de duurtijd van de modules Werken op hoogte module 1 + 2 en Werken op hoogte met hoogtewerker elk 10 lestijden omvatten;
  7° de opleiding Vakman Installatietechnieken kan voor snel lerende cursisten 760 lestijden omvatten, waarbij de duurtijd van de modules Werken op hoogte module 1 + 2 en Werken op hoogte met hoogtewerker elk 10 lestijden omvatten.".

Art.17. Bijlage 1 bij hetzelfde besluit wordt opgeheven.

Art.18. Aan hetzelfde besluit worden een bijlage 2 tot en met 9 toegevoegd, die als bijlage 15 tot en met 22 bij dit besluit zijn gevoegd.

HOOFDSTUK 9. - Slotbepalingen
Art.19. Het besluit van de Vlaamse Regering van 1 september 2006 betreffende de modulaire structuur van het secundair onderwijs voor sociale promotie voor het studiegebied Koeling en warmte wordt opgeheven.

Art.20. Dit besluit treedt in werking op 1 september 2021, met uitzondering van:
  1° artikel 3, 7, 10, 13 en 17, die in werking treden op 1 september 2022;
  2° artikel 11 en 19, die in werking treden op 1 september 2023.

Art.21. De Vlaamse minister, bevoegd voor onderwijs en vorming, is belast met de uitvoering van dit besluit.

BIJLAGE.
Art. N.
  (Beeld niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 17-08-2021, p. 84682)