Details





Titel:

10 JULI 2008. - [Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs voor de studiegebieden bakkerij, drankenkennis, horeca, en slagerij] (NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 01-10-2008 en tekstbijwerking tot 19-10-2023)



Inhoudstafel:


Art. 1-8
BIJLAGEN.
Art. N
Art. N TOEKOMSTIG RECHT



Deze tekst heeft de volgende tekst(en) gewijzigd:

2007035312 



Uitvoeringsbesluit(en):

2010035518  2015035667  2016036397  2018040617 



Artikels:

Artikel 1.[1 Ter uitvoering van artikel 24, § 1, van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs worden de opleidingsprofielen voor de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs op de volgende wijze vastgelegd in de volgende bijlagen die bij dit besluit zijn gevoegd:
   1° bijlage XLI tot en met XLVI voor het studiegebied bakkerij;
   2° bijlage [5 bijlage LXX]5 voor het studiegebied drankenkennis;
   3° [5 bijlage XXIX en XXX, bijlage LIX tot en met LXIX en bijlage LXXI tot en met LXXIV]5 voor het studiegebied horeca]2;
   4° bijlage XLVII tot en met LIV voor het studiegebied slagerij.
   Ter uitvoering van artikel 24, § 2, van het voormelde decreet wordt voor bijzondere doelgroepen op de volgende wijze afgeweken van het minimale aantal lestijden:
   1° voor het studiegebied [3 Banketbakkerij]3:
   a) de opleiding Banketbakkerij kan voor traaglerende cursisten 920 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Bakkerij 240 lestijden omvat [3 en voor snel lerende cursisten 720 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Banketbakkerij 40 lestijden omvat]3;
   b) de opleiding Bakker kan voor traaglerende cursisten 920 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Bakkerij 240 lestijden omvat [3 en voor snel lerende cursisten 720 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Bakkerij 40 lestijden omvat]3;
   c) de opleiding Medewerker Bakkerij kan voor traaglerende cursisten 840 lestijden bij een maximale afwijking omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;
   2° voor het studiegebied slagerij:
   a) de opleiding Bereider van Vleesproducten (Charcutier) kan voor traaglerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij de module Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij 80 lestijden omvat;
   b) de opleiding Medewerker Slagerij kan voor traaglerende cursisten bij een maximale afwijking 600 lestijden omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;
   c) de opleiding Slager Distributie kan voor traaglerende cursisten bij een maximale afwijking 600 lestijden omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;
   d) de opleiding Slager-Spekslager kan voor traaglerende cursisten bij een maximale afwijking 1120 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Slagerij 240 lestijden omvat en de module Aankoop-, verkoop- en voorraadbeheer slagerij 80 lestijden omvat [3 en voor snel lerende cursisten 880 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Slagerij 40 lestijden omvat]3;
   e) de opleiding Vleesbereider kan voor traaglerende cursisten 160 lestijden omvatten, waarbij de module Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij 80 lestijden omvat;
   f) de opleiding Vleesbewerker kan voor traaglerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij de module Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij 80 lestijden omvat;
   g) de opleiding Wild- en Gevogelteslager kan voor traaglerende cursisten bij een maximale afwijking 760 lestijden omvatten, waarbij de module Aankoop-, verkoop- en voorraadbeheer slagerij en de module Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte elk 80 lestijden omvatten en de module Stage wild- en gevogelteslagerij 240 lestijden omvat [3 en voor snel lerende cursisten 480 lestijden omvatten, waarbij de module Stage Wild- en Gevogelteslagerij 40 lestijden omvat]3.]1
  [2 3° voor het studiegebied horeca :
   a) de opleiding Medewerker Fastfood kan voor traag lerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij de modules [3 ...]3 Klassieke fastfoodgerechten en Trendy fastfoodgerechten elk 120 lestijden omvatten;
  [6 ag) de opleiding Visfileerder-bewerker kan voor traag lerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;
   ah) de opleiding Visfileerder-bewerker kan voor snel lerende cursisten 80 lestijden omvatten, waarbij alle modules 40 lestijden omvatten;
   ai) de opleiding Bereider van Visproducten kan voor traag lerende cursisten 360 lestijden omvatten, waarbij de module Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis 120 lestijden omvat;
   aj) de opleiding Bereider van Visproducten kan voor snel lerende cursisten 280 lestijden omvatten, waarbij de module Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis 40 lestijden omvat.]6
   b) de opleiding Medewerker Spoelkeuken kan voor traag lerende cursisten 120 lestijden omvatten, waarbij de module Werken in de spoelkeuken 120 lestijden omvat.]2
  [4 c) de opleiding Chef de Partie Desserten, Gebak en Brood kan voor traag lerende cursisten 1320 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantdesserten, -brood en -gebak, Restaurantdesserten, -brood en -gebak uit de wereldkeuken, Gezonde en dieet restaurantdesserten, -brood en -gebak en Trendy en alternatieve Restaurantdesserten, -brood en -gebak elk 120 lestijden omvatten;
   d) de opleiding Chef de Partie Desserten, Gebak en Brood kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantdesserten, -brood en -gebak, Restaurantdesserten, -brood en -gebak uit de wereldkeuken, Gezonde en dieet restaurantdesserten, -brood en -gebak en Trendy en alternatieve Restaurantdesserten, -brood en -gebak elk 40 lestijden omvatten;
   e) de opleiding Chef de Partie Groenten, Fruit en Kruiden kan voor traag lerende cursisten 1320 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden, Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met groenten, fruit en kruiden en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden elk 120 lestijden omvatten;
   f) de opleiding Chef de Partie Groenten, Fruit en Kruiden kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden, Restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met groenten, fruit en kruiden en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden elk 40 lestijden omvatten;
   g) de opleiding Chef de Partie Vis, Schaal- en Schelpdieren kan voor traag lerende cursisten 1320 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren, Restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met vis, schaal- en schelpdieren en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren elk 120 lestijden omvatten;
   h) de opleiding Chef de Partie Vis, Schaal- en Schelpdieren kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren, Restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met vis, schaal- en schelpdieren en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren elk 40 lestijden omvatten;
   i) de opleiding Chef de Partie Vlees, Wild en Gevogelte kan voor traag lerende cursisten 1320 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte, Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met vlees, wild en gevogelte en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte elk 120 lestijden omvatten;
   j) de opleiding Chef de Partie Vlees, Wild en Gevogelte kan voor snel lerende cursisten 440 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte, Restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte uit de wereldkeuken, Dieetmaaltijden en gezonde voeding met vlees, wild en gevogelte en Trendy en alternatieve bereidingen voor restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte elk 40 lestijden omvatten;
   k) de opleiding Grootkeukenhulpkok kan voor traag lerende cursisten 720 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte, Grootkeukenbereidingen met vis, Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden en Grootkeukennagerechten elk 120 lestijden omvatten;
   l) de opleiding Grootkeukenhulpkok kan voor snel lerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte, Grootkeukenbereidingen met vis, Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden en Grootkeukennagerechten elk 40 lestijden omvatten;
   m) de opleiding Grootkeukenkok kan voor traag lerende cursisten 1080 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte, Grootkeukenbereidingen met vis, Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden, Grootkeukennagerechten, Gespecialiseerde grootkeuken, Gespecialiseerde grootkeuken/Organisatie en Gespecialiseerde grootkeuken/Beheer elk 120 lestijden omvatten;
   n) de opleiding Grootkeukenkok kan voor snel lerende cursisten 360 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte, Grootkeukenbereidingen met vis, Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden, Grootkeukennagerechten, Gespecialiseerde grootkeuken, Gespecialiseerde grootkeuken/Organisatie en Gespecialiseerde grootkeuken/Beheer elk 40 lestijden omvatten;
   o) de opleiding Hulpkok kan voor traag lerende cursisten 840 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten en Initiatie ontvangst en bediening van gasten elk 120 lestijden omvatten;
   p) de opleiding Hulpkok kan voor snel lerende cursisten 280 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten en Initiatie ontvangst en bediening van gasten elk 40 lestijden omvatten;
   q) de opleiding Keukenmedewerker kan voor traag lerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten;
   r) de opleiding Keukenmedewerker kan voor snel lerende cursisten 80 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten;
   s) de opleiding Kok kan voor traag lerende cursisten 1200 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 60 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurant à la carte, Restaurant à la carte en keukenorganisatie en Restaurant à la carte en keukenbeheer elk 120 lestijden omvatten;
   t) de opleiding Kok kan voor snel lerende cursisten 400 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en Eenvoudige nagerechten elk 20 lestijden omvatten en de modules Bistrogerechten vlees en gevogelte, Bistrogerechten vis, Bistrogerechten met groenten en kruiden, Bistronagerechten, Initiatie ontvangst en bediening van gasten, Restaurant à la carte, Restaurant à la carte en keukenorganisatie en Restaurant à la carte en keukenbeheer elk 40 lestijden omvatten;
   u) de uitbreidingsmodule Eventcatering na de opleidingen Chef de Partie Desserten, Gebak en Brood, Chef de Partie Groenten, Fruit en Kruiden Chef de Partie Vlees, Wild en Gevogelte, Chef de Partie Vis, Schaal- en Schelpdieren, Grootkeukenkok en Kok kan voor traag lerende cursisten 120 lestijden omvatten;
   v) de uitbreidingsmodule Eventcatering na de opleidingen Chef de Partie Desserten, Gebak en Brood, Chef de Partie Groenten, Fruit en Kruiden Chef de Partie Vlees, Wild en Gevogelte, Chef de Partie Vis, Schaal- en Schelpdieren, Grootkeukenkok en Kok kan voor snel lerende cursisten 40 lestijden omvatten;]4
  [5 w) de opleiding Sommelier kan voor traag lerende cursisten 1080 lestijden omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;
   x) de opleiding Sommelier kan voor snel lerende cursisten 360 lestijden omvatten, waarbij alle modules 40 lestijden omvatten;
   y) de opleiding Barman kan voor traag lerende cursisten 360 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige barsnacks en ijsbereidingen en Bartender 60 lestijden omvatten en de modules Initiatie bartender en Cocktails en mocktails 120 lestijden omvatten;
   z) de opleiding Barman kan voor snel lerende cursisten 120 lestijden omvatten, waarbij de modules Eenvoudige barsnacks en ijsbereidingen en Bartender 20 lestijden omvatten en de modules Initiatie bartender en Cocktails en mocktails 40 lestijden omvatten;
   aa) de opleiding Hulpbarman kan voor traag lerende cursisten 180 lestijden omvatten, waarbij de module Eenvoudige barsnacks en ijsbereidingen 60 lestijden omvat en de module Initiatie bartender 120 lestijden omvat;
   ab) de opleiding Hulpbarman kan voor snel lerende cursisten 60 lestijden omvatten, waarbij de module Eenvoudige barsnacks en ijsbereidingen 20 lestijden omvat en de module Initiatie bartender 40 lestijden omvat;
   ac) de opleiding Hulpkelner kan voor traag lerende cursisten 240 lestijden omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;
   ad) de opleiding Hulpkelner kan voor snel lerende cursisten 80 lestijden omvatten, waarbij alle modules 40 lestijden omvatten;
   ae) de opleiding Kelner kan voor traag lerende cursisten 600 lestijden omvatten, waarbij alle modules 120 lestijden omvatten;
   af) de opleiding Kelner kan voor snel lerende cursisten 200 lestijden omvatten, waarbij alle modules 40 lestijden omvatten.]5
  ----------
  (1)<BVR 2018-07-13/07, art. 9, 005; Inwerkingtreding : 01-09-2018>
  (2)<BVR 2020-09-04/21, art. 14, 006; Inwerkingtreding : 01-09-2020>
  (3)<BVR 2021-02-26/32, art. 12, 007; Inwerkingtreding : 01-02-2021>
  (4)<BVR 2021-07-02/13, art. 8, 008; Inwerkingtreding : 01-09-2021>
  (5)<BVR 2022-03-11/31, art. 14, 009; Inwerkingtreding : 01-02-2022>
  (6)<BVR 2023-08-31/27, art. 14, 010; Inwerkingtreding : 01-09-2023>

Art.2.
  <Opgeheven bij BVR 2016-08-30/12, art. 19, 004; Inwerkingtreding : 01-09-2016>

Art.3.
  <Opgeheven bij BVR 2018-07-13/07, art. 10, 005; Inwerkingtreding : 01-09-2018>

Art.4.
  <Opgeheven bij BVR 2015-04-24/18, art. 22, 003; Inwerkingtreding : 01-02-2015>

Art.5.
  <Opgeheven bij BVR 2015-04-24/18, art. 23, 003; Inwerkingtreding : 01-02-2015>

Art.6. Het besluit van de Vlaamse Regering van 26 januari 2007 betreffende de modulaire structuur van het secundair onderwijs voor sociale promotie voor het studiegebied voeding wordt opgeheven.

Art.7. Dit besluit treedt in werking op 1 september 2008.

Art.8. De Vlaamse minister, bevoegd voor het Onderwijs, is belast met de uitvoering van dit besluit.

BIJLAGEN.
Art. N.(Bijlagen niet opgenomen om technische redenen. Zie B.St. 01-10-2008, p. 51294-52277)
  <BVR 2015-04-24/18, art. 24, 003; Inwerkingtreding : 01-09-2016; vervanging van bijlage XL>
  <BVR 2015-04-24/18, art. 25, 003; Inwerkingtreding : 01-02-2015; toevoeging van bijlage XLI tot en met XLVI>
  <BVR 2015-04-24/18, art. 26, 003; Inwerkingtreding : 01-09-2016; Bijlage I, IV tot en met VI, en VIII en IX IV worden opgeheven>
  <BVR 2015-04-24/18, art. 27, 003; Inwerkingtreding : 01-09-2017; Bijlage II, III en VII worden opgeheven>
  <BVR 2016-08-30/12, art. 21, 004; Inwerkingtreding : 01-09-2016; toevoeging van bijlage XLVII tot en met LIV>
  <BVR 2016-08-30/12, art. 22,1°, 004; Inwerkingtreding : 01-09-2017; Bijlage X tot en met XII worden opgeheven>
  <BVR 2016-08-30/12, art. 22,2°, 004; Inwerkingtreding : 01-09-2018; Bijlage XIII tot en met XVIII worden opgeheven>
  <BVR 2020-09-04/21, art. 15, 006; Inwerkingtreding : 01-09-2020; toevoeging van bijlagen LIX en IX>
  <BVR 2021-07-02/13, art. 9, 008; Inwerkingtreding : 01-09-2021; toevoeging van bijlage LXI to en met LXIX>
  <BVR 2021-07-02/13, art. 10, 008; Inwerkingtreding : 01-09-2022; opheffing van bijlage XX, XXVI, XXXI en XXXIII>
  <BVR 2021-07-02/13, art. 11, 008; Inwerkingtreding : 01-09-2023; opheffing van bijlage XXI tot en met XXIII, bijlage XXVII en XXXII>
  <BVR 2022-03-11/31, art. 15, 009; Inwerkingtreding : 01-09-2023; Opheffing van bijlage XIX, XXIV, XXV, XXVIII, XXXIV, XXXV, XXXVII, XXXVIII en LVIII>
  <BVR 2022-03-11/31, art. 17, 009; Inwerkingtreding : 01-09-2023; toevoeging van bijlage LXX tot en met LXXV>

Art. N TOEKOMSTIG RECHT.   (Bijlagen niet opgenomen om technische redenen. Zie B.St. 01-10-2008, p. 51294-52277)
  <BVR 2015-04-24/18, art. 24, 003; Inwerkingtreding : 01-09-2016; vervanging van bijlage XL>
  <BVR 2015-04-24/18, art. 25, 003; Inwerkingtreding : 01-02-2015; toevoeging van bijlage XLI tot en met XLVI>
  <BVR 2015-04-24/18, art. 26, 003; Inwerkingtreding : 01-09-2016; Bijlage I, IV tot en met VI, en VIII en IX IV worden opgeheven>
  <BVR 2015-04-24/18, art. 27, 003; Inwerkingtreding : 01-09-2017; Bijlage II, III en VII worden opgeheven>
  <BVR 2016-08-30/12, art. 21, 004; Inwerkingtreding : 01-09-2016; toevoeging van bijlage XLVII tot en met LIV>
  <BVR 2016-08-30/12, art. 22,1°, 004; Inwerkingtreding : 01-09-2017; Bijlage X tot en met XII worden opgeheven>
  <BVR 2016-08-30/12, art. 22,2°, 004; Inwerkingtreding : 01-09-2018; Bijlage XIII tot en met XVIII worden opgeheven>
  <BVR 2020-09-04/21, art. 15, 006; Inwerkingtreding : 01-09-2020; toevoeging van bijlagen LIX en IX>
  <BVR 2021-07-02/13, art. 9, 008; Inwerkingtreding : 01-09-2021; toevoeging van bijlage LXI to en met LXIX>
  <BVR 2021-07-02/13, art. 10, 008; Inwerkingtreding : 01-09-2022; opheffing van bijlage XX, XXVI, XXXI en XXXIII>
  <BVR 2021-07-02/13, art. 11, 008; Inwerkingtreding : 01-09-2023; opheffing van bijlage XXI tot en met XXIII, bijlage XXVII en XXXII>
  <BVR 2022-03-11/31, art. 15, 009; Inwerkingtreding : 01-09-2023; Opheffing van bijlage XIX, XXIV, XXV, XXVIII, XXXIV, XXXV, XXXVII, XXXVIII en LVIII>
  <BVR 2022-03-11/31, art. 17, 009; Inwerkingtreding : 01-09-2023; toevoeging van bijlage LXX tot en met LXXV>
  <BVR 2022-03-11/31, art. 16, 009; Inwerkingtreding : 01-09-2024; opheffing van bijlage XXXV>