31 MEI 2021. - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 12 februari 1999 betreffende het in de handel brengen en het gebruik van diervoeders
Art. 1-2
BIJLAGE.
Art. N
Artikel 1. In artikel 6, § 1, van het ministerieel besluit van 12 februari 1999 betreffende het in de handel brengen en het gebruik van diervoeders, wordt het 2de lid vervangen als volgt:
"Deze toevoegingsmiddelen mogen in de handel worden gebracht en gebruikt overeenkomstig de bepalingen die in de bijlage zijn vastgesteld:
1° op voorwaarde dat er voor het betreffende toevoegingsmiddel voor de betrokken diersoort een aanvraagprocedure tot hervergunning loopt, in toepassing van artikel 10 van verordening (EG) nr. 1831/2003 en het toevoegingsmiddel dientengevolge voorkomt in het Communautair Repertorium van toegelaten toevoegingsmiddelen voor de diervoeding (European Union Register of Feed Additives), gepubliceerd op de website van de Europese Commissie:
https://ec.europa.eu/food/safety/animal-feed/feed-additives/ eu-register_en,
of
2° tijdens de overgangstermijnen die werden vastgesteld in de vergunningsverordening of de intrekkingsverordening voor het betreffende toevoegingsmiddel, verleend in uitvoering van verordening (EG) nr. 1831/2003 door de Europese Commissie.".
Art.2. Bijlage II bij hetzelfde besluit wordt gewijzigd overeenkomstig de bijlage bij dit besluit.
BIJLAGE.
Art. N. In Bijlage II van het ministerieel besluit van 12 februari 1999, gewijzigd bij de ministeriële besluiten van 17 april 2000, 27 augustus 2003, 2 februari 2004 en 28 juni 2011, worden de volgende wijzigingen aangebracht:
1) de volgende rubrieken worden in hun geheel opgeheven:
- I. Sporenelementen;
- Q. Categorie " nutritionele toevoegingsmiddelen - Functionele groep: ureum en zijn derivaten;
- R. Categorie: nutritionele toevoegingsmiddelen - Functionele groep: aminozuren, zouten en analogen daarvan;
2) in de volgende rubrieken worden de bepalingen betreffende de volgende toevoegingsmiddelen opgeheven:
- in rubriek B. Oxidatietegengaande stoffen: E 300, E 301, E 302, E 304, E 306, E 307, E 311, E 312 en E 324;
- in rubriek C. Aromatische en eetlustopwekkende stoffen: E 954 (i), E954 (ii) en E 959;
- in rubriek E. Emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen en geleermiddelen: E 322, E 400, E 401, E 402, E 403, E 404, E 405, E 410, E 411, E 412, E 418, E 420, E 421, E 432, E 434, E 435, E 436, E 465, E 473, E 474, E 475, E 477, E 480, E 481, E 482, E 483, E 486, E 488, E 489, E 491, E 492, E 494, E 495, E 496, E 497, E 498 en E 499;
- in rubriek F. Kleurstoffen met inbegrip van pigmenten: E 160c, E 160e, E 160f, E 161b, E 161c, E 161g, E 161h, E 161j, E 102, E 124, E 131, E 141, E 142, E 153 en E 160 B;
- in rubriek G. Conserveermiddelen: E 201, E 203, E 214 tot en met E 219, E 222, E 223, E 240, E 261, E 283, E 285, E 297, E 325, E 326, E 331 tot en met E 338, E 507 en E 513;
- in rubriek H. Vitaminen, provitaminen en stoffen met een gelijkaardige werking, die chemisch duidelijk omschreven zijn: E 672, E 670 en E 671;
- in rubriek L. Bindmiddelen, verdunningsmiddelen, stollingsmiddelen: E 330, E 558 en E 598;
- in rubriek M. Zuurtegraadregelaars: E 340 (i), E 340 (ii), E 340 (iii), E 342 (i), E 342 (ii), E 350 (i), E 450 (a) (i), E 450 (a) (iv), E 450 (b) (ii), E 500 (iii), E 501 (ii), E 503 (i), E 503 (ii), E 507, E 510, E 513, E 524, E 525, E 526 en E 529.