Details



Externe links:

Justel
Reflex
Staatsblad pdf



Titel:

16 MAART 2018. - Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 12 december 2001 betreffende de dienstencheques



Inhoudstafel:


Art. 1-6



Deze tekst heeft de volgende tekst(en) gewijzigd:

2001013259 



Uitvoeringsbesluit(en):



Artikels:

Artikel 1. In artikel 1, vijfde lid van het koninklijk besluit van 12 december 2001 betreffende de dienstencheques, gewijzigd bij koninklijk besluit van 28 september 2008, worden de woorden "de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer" vervangen door de woorden "het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van het Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken".

Art.2. Aan artikel 2 quater, § 4, eerste lid van hetzelfde koninklijk besluit, ingevoegd bij koninklijk besluit van 9 januari 2004 en gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 16 januari 2007, 13 juli 2007, 28 april 2008, 25 oktober 2011 en bij besluit van de Vlaamse Regering van 18 december 2015, wordt een punt 21° toegevoegd, dat luidt als volgt :
  "21° de onderneming verbindt zich ertoe geen prestaties die betaald worden met dienstencheques te laten verrichten door werknemers van wie de tewerkstelling niet voorafgaand aan de RSZ is gemeld conform het koninklijk besluit van 5 november 2002 tot invoering van een onmiddellijke aangifte van tewerkstelling, met toepassing van artikel 38 van de wet van 26 juli 1996 tot modernisering van de sociale zekerheid en tot vrijwaring van de leefbaarheid van de wettelijke pensioenstelsels.".

Art.3. In artikel 4, tweede lid van hetzelfde koninklijk besluit, vervangen bij koninklijk besluit van 9 januari 2004 en gewijzigd bij koninklijk besluit van 5 maart 2006 en bij besluit van de Vlaamse Regering van 18 december 2015, wordt de zinsnede ", opgesplitst volgens het Gewest waar de gebruiker gedomicilieerd is" opgeheven.

Art.4. In het artikel 10 van hetzelfde koninklijk besluit, vervangen bij besluit van de Vlaamse Regering van 18 december 2015, wordt een paragraaf 3bis ingevoegd, die luidt als volgt :
  " § 3bis. Bij het verstrijken van een termijn van vijf jaar te rekenen vanaf de toekenningsdatum van de erkenning, geeft het departement de borgsom vrij. Vooraleer de borgsom vrij te geven gaat het departement na of er nog bedragen verschuldigd zijn aan het departement. Als dat het geval is, wordt het bedrag van de borgsom gebruikt voor de aanzuivering van die schuldvorderingen. Het resterende bedrag wordt vrijgegeven.
  Het departement kan de vrijgave van de borgsom opschorten als de erkende onderneming tijdens de afgelopen twee jaar inbreuken heeft begaan vastgesteld door de bevoegde inspectiediensten op de erkenningsvoorwaarden opgenomen in de wet of in dit besluit.
  Het departement deelt de beslissing om de vrijgave van de borgsom op te schorten mee aan de erkende onderneming binnen zestig dagen na het verstrijken van vijf jaar te rekenen vanaf de toekenningsdatum van de erkenning.
  Als het departement de vrijgave van de borgsom opschort, kan het departement ten vroegste één jaar na die beslissing de borgsom vrijgeven.".

Art.5. Artikel 11bis van hetzelfde koninklijk besluit, ingevoegd bij koninklijk besluit van 9 januari 2004 en vervangen bij besluit van de Vlaamse Regering van 18 december 2015, wordt opgeheven.

Art. 6. De Vlaamse minister, bevoegd voor het tewerkstellingsbeleid, is belast met de uitvoering van dit besluit.