18 JUNI 2021. - Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het toepassingsgebied van de verordening voor het verkeer van havenvoertuigen in de haven van Antwerpen(NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 15-07-2021 en tekstbijwerking tot 22-07-2024)
Art. 1-2
BIJLAGE.
Art. N
Artikel 1.Met uitzondering van het wegennet, zonder de opritten van bedrijventerreinen die erop aantakken, dat zones met een ruimtelijke bestemming van de categorie natuur, buffer of ecologische infrastructuur doorkruist, en waarvan de wegzate die bestemming heeft, is het besluit van de Vlaamse Regering van 11 december 2020 tot vaststelling van de verordening voor het verkeer van havenvoertuigen in de haven van Antwerpen van toepassing op het gebied dat afgebakend is op de kaart die is opgenomen in de bijlage die bij dit besluit is gevoegd en die wordt omgeschreven in het tweede tot en met het zesde lid.
Op de Rechter-Scheldeoever loopt de afbakeningslijn van het gebied vanaf de noordwestelijke grens met Nederland en de Schelde in zuidelijke richting langs de Schelde, met inbegrip van de tijgebonden terminals, tot aan natuurreservaat Galgeschoor. Vervolgens omvat de afbakeningslijn de Scheldelaan en de Oosterweelsteenweg tot aan de Royerssluis, aanhorigheden inbegrepen, om dan in oostelijke richting de grens van het grootstedelijke gebied Antwerpen te volgen langs het Amerikadok tot aan het Straatsburgdok ter hoogte van de Straatsburgbrug. Vanaf de Straatsburgbrug omvat de lijn in noordelijke richting achtereenvolgens de Vosseschijnstraat, vanaf het kruispunt met de Elzasweg, en de Korte Wielenstraat. De afbakeningslijn loopt verder langs de westelijke zijde van de Noorderlaan tot [1 aan het op- en afrittencomplex 16 van de A12]1. [1 Vanaf dat op- en afrittencomplex volgt de lijn de oostelijke zijde van de A12 in noordelijke richting. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex 15 van de A12 volgt de lijn verder de oostelijke zijde van de A12 in westelijke richting.]1 [1 Ter hoogte van het op- en afrittencomplex 13 Stabroek van de A12 omvat de afbakeningslijn de weerszijden van de A12 en loopt ze verder in noordelijke richting. Vervolgens omvat de afbakeningslijn het op- en afrittencomplex 11 van de A12 en takt ze in westelijke richting aan op de Noordlandbrug.]1 [1 Ter hoogte van het op- en afrittencomplex 13 Stabroek van de A12 volgt ze in westelijke richting de spoorbundel en de benedengrens Stocatradijk tot Kanaaldok B2, dat verder in noordelijke richting overgaat in het Schelde-Rijnkanaal, dat de grenslijn vormt.]1 Ter hoogte van de Noordlandbrug loopt de lijn in westelijke richting om vervolgens de grens met Nederland te volgen tot aan de Schelde. Alle sluizencomplexen en hun aanhorigheden binnen dit gebied vallen onder het toepassingsgebied van de havenverkeersverordening.
In het westelijke deel op de Linker-Scheldeoever loopt de afbakeningslijn vanaf de Schelde ter hoogte van kaainummer 1746. Ze volgt landinwaarts de zuidelijke grens van Doel om vervolgens de Engelsesteenweg in westelijke richting te omvatten vanaf het kruispunt met de Oostlangeweg. Ter hoogte van Saftingen omvat de afbakeningslijn de Dreefstraat en Hogendijk. Ze volgt die in westelijke richting langs de oostelijke en vervolgens de zuidelijke grens met Putten-Weide, de oostelijke en vervolgens zuidelijke grens van Putten-West. De afbakeningslijn volgt de westelijke zijde van de spoorbundel Verrebroek. Ter hoogte van Drijdijk loopt de afbakeningslijn in westelijke richting en vanaf de bocht Drijdijk-Hertogenstraat loodrecht in zuidelijke richting door het gebied Drijdijck tot aan de Sint-Michielstraat. De afbakeningslijn omvat de Sint-Michielstraat in oostelijke richting en vervolgens in westelijke richting tot het kruispunt met Spaansfort. De afbakeningslijn volgt Spaansfort, Watermolendijk en Gemaalweg langs de westelijke zijde tot aan de Schoorhavenweg. Daarna omvat de afbakeningslijn de Schoorhavenweg in oostelijke richting en vervolgens de Verrebroekstraat in zuidelijke richting tot aan de E34, waarbij de afbakeningslijn verder in oostelijke richting langs de E34 loopt tot aan de R2. De afbakeningslijn omvat de R2 in noordelijke richting om ter hoogte van de Beverentunnel de Steenlandlaan in oostelijke richting, Fort De Perelweg en Ketenislaan te omvatten richting Deurganckdok tot aan kaainummer 1746.
In het oostelijke deel op de Linker-Scheldeoever omvat de afbakeningslijn vanaf de rotonde Hazopweg/Keetberglaan in zuidoostelijke richting de Keetberglaan om vervolgens gelijkgronds de Melseledijk te kruisen en verder te lopen tot afrit 9 van de E34. De afbakeningslijn loopt verder langs de E34 in oostelijke richting tot aan de gemeentegrens Zwijndrecht/Antwerpen. Die gemeentegrens wordt in noordelijke richting gevolgd tot aan de Schelde. Die wordt in noordwestelijke richting verder gevolgd om ter hoogte van Fort Sint-Marie in zuidwestelijke richting op de Scheldedijk aan te takken en verder de Kwarikweg te volgen tot aan de zuidgrens van het gebied Rietveld-Kallo. Die grens wordt in oostelijke richting gevolgd tot aan de Melseledijk die gelijkgronds wordt gekruist door de Keetberglaan, die in noordoostelijke richting gevolgd wordt tot aan de rotonde Hazopweg/Keetberglaan.
De Liefkenshoektunnel, de Tijsmanstunnel en de R2 maken deel uit van het toepassingsgebied. [1 ...]1
[1 Op de Rechterscheldeoever valt het gebied dat op de volgende wijze begrensd wordt, buiten het toepassingsgebied van de verordening voor het verkeer van havenvoertuigen in de haven van Antwerpen:
- in het noorden: de zuidkant van de Noordlandbrug;
- in het westen: het kanaaldok B2;
- in het zuiden: de bovengrens van de Stocatradijk;
- in het oosten: de westelijke kant van de afbakeningslijn van de A12, die in noordelijke richting verder loopt tot aan de zuidkant van de Noordlandbrug.
De Siberiabrug en de Straatsburgbrug vallen op de Rechterscheldeoever ook buiten het toepassingsgebied van de verordening.
Op de Linkerscheldeoever vallen de E34, de R2 vanaf de E34 tot aan het Hollands complex, de Beverentunnel en de Kwarikweg vanaf de Scheldedijk tot aan het kruispunt met de Gasthuisstraat buiten het toepassingsgebied van de voormelde verordening.]1
----------
(1)<BVR 2024-05-17/43, art. 1, 002; Inwerkingtreding : 01-08-2024>
Art.2. De Vlaamse minister, bevoegd voor de waterinfrastructuur en het waterbeleid, is belast met de uitvoering van dit besluit.
BIJLAGE.
Art. N.[1 (Beeld niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 22-07-2024, p. 87308)]1
----------
(1)<BVR 2024-05-17/43, art. 2, 002; Inwerkingtreding : 01-08-2024>