3 APRIL 2020. - Ministerieel besluit tot vaststelling van het minimaal controleplan en tot erkenning van een certificerende instelling voor de certificering van de overeenstemming van de producten met de vereisten van het productdossier "Lait de Foin. - Spécialité traditionnelle garantie (gegarandeerde traditionele specialiteit- (GTS))"
Art. 1-2
BIJLAGEN.
Art. N
Artikel 1. Het minimum controleplan dat in Wallonië toegepast moet worden voor de certificering van melk geproduceerd volgens het productdossier "Lait de Foin - Spécialité traditionnelle garantie" bedoeld in de bijlage bij Uitvoeringsverordening (EU) 2016/304 van de Commissie van 2 maart 2016 tot inschrijving van een naam in het register van gegarandeerde traditionele specialiteiten (Heumilch/Haymilk/Latte fieno/Lait de foin/Leche de heno (GTS)), is in bijlage 1 bij dit besluit opgenomen.
Het in het eerste lid bedoelde minimum controleplan kan worden ingekeken op de portaalsite van de Waalse landbouw op het volgende adres: https://agriculture.wallonie.be/aop-igp-stg.
Art.2. § 1. De v.z.w. "Comité du Lait", gevestigd "Route de Herve", 104 te 4651 Battice, wordt erkend als certificerende instelling belast met de controle op de goede toepassing van het in artikel 1 bedoelde productdossier en met de certificering van de daaruit voortvloeiende overeenstemming van melk.
§ 2. De maximale vergoeding die de producenten aan de certificerende instelling verschuldigd zijn per driejarige certificeringscyclus bedraagt:
1° indien de driejaarlijkse audit gepaard gaat met een audit die wordt uitgevoerd in het kader van de certificering van melk volgens het productdossier "Kwaliteit Melkfilière": 932,62 euro;
2° indien de driejaarlijkse audit niet gepaard gaat met een audit die wordt uitgevoerd in het kader van de certificering van melk volgens het productdossier "Kwaliteit Melkfilière": 872,12 euro.
Voor meer dan drie door de certificerende instelling gecertificeerde producenten zijn de in paragraaf 2, eerste lid, bedoelde bedragen van de vergoedingen degressief, per extra producent en tot 30 producenten, overeenkomstig de tabel in bijlage 2.
De in paragraaf 2, eerste lid, bedoelde bedragen van de vergoedingen worden elk jaar op 31 januari aangepast om rekening te houden met aan de ontwikkeling van het gezondheidsindexcijfer (basisjaar 2013 = 100). Het nieuwe indexcijfer dat op 31 januari in aanmerking wordt genomen, is het rekenkundig gemiddelde van de indexcijfers over de twaalf maanden van het voorgaande kalenderjaar. De referentie-index die volgens deze berekeningswijze wordt bepaald en die op de datum van inwerkingtreding van dit besluit in aanmerking moet worden genomen, is de index voor het jaar 2019 (108,92).
BIJLAGEN.
Art. N.
(Beeld niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 04-05-2020, p. 30215)