4 APRIL 2014. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 18 februari 1991 betreffende voedingsmiddelen bestemd voor bijzondere voeding
Art. 1-3
BIJLAGE.
Art. N
Artikel 1. Dit besluit voorziet in de omzetting van richtlijn 2013/46/EU van de Commissie van 28 augustus 2013 tot wijziging van richtlijn 2006/141/EG met betrekking tot de eisen betreffende de eiwitten voor volledige zuigelingenvoeding en opvolgzuigelingenvoeding.
Art.2. De bijlage bij het koninklijk besluit van 18 februari 1991 betreffende voedingsmiddelen bestemd voor bijzondere voeding, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 27 september 1993, 11 oktober 1997, 9 januari 2000, 26 juni 2000, 12 februari 2004, 27 september 2006, 19 november 2007 en 26 april 2009, wordt gewijzigd overeenkomstig de bijlage bij dit besluit.
Art.3. De minister bevoegd voor Volksgezondheid en de minister bevoegd voor de Veiligheid van de Voedselketen zijn, ieder wat hem betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.
BIJLAGE.
Art. N. In de bijlage bij het koninklijk besluit van 18 februari 1991 betreffende voedingsmiddelen bestemd voor bijzondere voeding worden de volgende wijzigingen aangebracht :
1° punten 1.2.1 tot 1.2.1.3.3 worden opgeheven.
2° de woorden "koemelkeiwit" worden vervangen door de woorden "koemelk- of geitenmelkeiwit" in de volgende punten :
- in de titel van punt 2.1 van punt 5.1.2.1
- in noot nr. 1 van punt 2.1 van punt 5.1.2.1
- in de titel van punt 2.3 van punt 5.1.2.1
- in de titel van punt 10.1 van punt 5.1.2.1
- in de titel van punt 10.2 van punt 5.1.2.1
- de tweede lid van punt 5.1.4.1
- in de titel van punt 2.1 van punt 5.2.2.1
- in de titel van punt 2.3 van punt 5.2.2.1
- in de titel van punt 8.1 van punt 5.2.2.1
- in de titel van punt 8.2 van punt 5.2.2.1
- in de tweede lid van punt 5.2.4.1.
3° in punt 2.2 van punt 5.1.2.1 wordt het volgende punt 4 toegevoegd :
"4. Eiwitkwaliteit
Het gehalte aan onmisbare en onder voorwaarden onmisbare aminozuren van moedermelk, uitgedrukt in mg per 100 kJ en 100 kcal, is als volgt :
Per 100 kJ (1) | Pour 100 kcal | |
Arginine Cystine Histidine Isoleucine Leucine Lysine Methionine Fenylalanine Threonine Tryptofaan Tyrosine Valine | 16 6 11 17 37 29 7 15 19 7 14 19 | 69 24 45 72 156 122 29 62 80 30 59 80 |
Minimaal (1) | Maximaal |
0,45 g/100 kJ (1,8 g/100 kcal) | 0,8 g/100 kJ (3,5 g/100 kcal) |
Minimum | Maximum |
0,44 g/100 kJ (1,86 g/100 kcal) | 0,7 g/100 kJ (3 g/100 kcal) |
Per 100 kJ (1) | Pour 100 kcal | |
Arginine Cystine Histidine Isoleucine Leucine Lysine Methionine Fenylalanine Threonine Tryptofaan Tyrosine Valine | 16 6 11 17 37 29 7 15 19 7 14 19 | 69 24 45 72 156 122 29 62 80 30 59 80 |