Details



Externe links:

Justel
Reflex
Staatsblad pdf



Titel:

20 JUNI 2013. - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 29 september 2011 tot verstrekking van melk en bepaalde zuivelproducten aan leerlingen in onderwijsinstellingen



Inhoudstafel:


Art. 1-3



Deze tekst heeft de volgende tekst(en) gewijzigd:

2011031486 



Uitvoeringsbesluit(en):



Artikels:

Artikel 1. De tabel vermeld in artikel 1 van het ministerieel besluit van 29 september 2011 tot verstrekking van melk en bepaalde zuivelproducten aan leerlingen in onderwijsinstellingen, wordt vervangen als volgt :


Categorie /
  Onder-cat.
Product codesBeschrijvingper literper kg
I aXL / XLB*Warmtebehandelde melk met inbegrip van lactosevrije melkdrank1,25 1,29
I bXLA / XLABWarmtebehandelde melk waaraan chocolade of vruchtensap is toegevoegd of die gearomatiseerd is, die ten minste 90 gewichtspercenten bevat van de melk, vermeld in a), en ten hoogste 7 % toegevoegde suiker en/of honing1,50 1,55
I cX9F / X9FBGefermenteerde melkproducten, behalve yoghurt waaraan al dan niet vruchtensap is toegevoegd, al dan niet gearomatiseerd en die ten minste 90 gewichtspercenten bevatten van de melk, vermeld in a), en ten hoogste 7 % toegevoegde suiker en/of honing1,75 1,80
I dX9Y / X9YBYoghurt waaraan al dan niet vruchtensap is toegevoegd, al dan niet gearomatiseerd en die ten minste 90 gewichtspercenten onder a) bedoelde melk bevat en ten hoogste 7 % toegevoegde suiker en/of honing2,72 2,80
IIX8F / X8FBGefermenteerde zuivelproducten, behalve yoghurt waaraan vruchten zijn toegevoegd, die al dan niet gearomatiseerd zijn, en die ten minste 80 gewichtspercenten bevatten van de melk, vermeld in categorie I, a, en ten hoogste 7 % toegevoegde suiker en/of honing1,75 1,80
IIX8Y / X8YBYoghurt waaraan vruchten zijn toegevoegd, die al dan niet gearomatiseerd is, en die ten minste 80 gewichtspercenten bevat van de melk, vermeld in categorie I, a, en ten hoogste 7 % toegevoegde suiker en/of honing2,72 2,80
IIIXM / XMBVers en verwerkte kaas, die al dan niet gearomatiseerd is, en die ten minste 90 gewichtspercenten bevat van de kaas 4,00
IVXP / XPB"Grana Padano" en "Parmigiano Reggiano" kaas 13,00
VXF /
  XFB
Al dan niet gearomatiseerde kazen die ten minste 90 gewichtspercenten bevat van de kaas en die niet deel maken van de categorieën III en IV 9,50
* De codes die eindigen met een B zijn de codes voor de biologische zuivelproducten.

Art.2. In hetzelfde besluit wordt een artikel 3 ingevoegd, luidende :
  " Art. 3. Voor gecertificeerde biologische producten wordt een bijkomende steun, naar gelang van bedoelde productcategorie, toegekend :
  a) voor producten van categorie Ia, Ib en Ic : 30,00/100 kilogram of 30,90/100 liter;
  b) voor producten van categorie Id en II : 50,00/100 kilogram of 51,50/100 liter;
  c) voor producten van categorie III : 60,00/100 kilogram of 61,80/100 liter;
  d) voor producten van categorie IV : 180,00/100 kilogram of 185,40/100 liter;
  e) voor producten van categorie V : 150,00/100 kilogram of 154,50/100 liter.
  Voor de toepassing van dit artikel wordt verstaan onder gecertificeerde biologische producten, melk en zuivelproducten waarvan de etikettering in de zin van artikel 2, k) van de Verordening (EG) nr. 834/2007 van de Raad van 28 juni 2007 inzake de biologische productie en de etikettering van biologische producten en tot intrekking van Verordening (EEG) nr. 2092/91 de voortbrenging door de biologische landbouw bevestigt. "

Art. 3. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag van de maand na die waarin het is bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.

  Brussel, 20 juni 2013.
  Mevr. C. FREMAULT