Details



Externe links:

Justel
Reflex
Staatsblad pdf



Titel:

20 DECEMBER 2012. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 november 2005 betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen



Inhoudstafel:


Art. 1-3
BIJLAGE.
Art. N



Deze tekst heeft de volgende tekst(en) gewijzigd:

2005022820 



Uitvoeringsbesluit(en):



Artikels:

Artikel 1. In artikel 1 moet worden toegevoegd :
  § 2. Andere definities
  Gekoppelde analyse : analysemethode die het resultaat geeft van twee of meer parameters.

Art.2. Het artikel 3, § 2 is vervangen door :
  " De kostprijs van de laboratoriumanalyses die worden uitgevoerd door de laboratoria van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen is vastgelegd in de bijlage 6.
  In het kader van gekoppelde analyses worden de kosten hiervan niet gecumuleerd, maar teruggebracht tot de eenheidskostprijs van een analyse zoals bepaald in de bijlage 6.
  Als een operator dringend om de uitslag van een analyse verzoekt, dan wordt de kostprijs van de analyses bepaald op 1,5 maal de prijs die is vastgelegd in de bijlage 6 ".

Art.3. De minister bevoegd voor de veiligheid van de voedselketen is belast met de uitvoering van dit besluit.

  Gegeven te Brussel, 20 december 2012.
  ALBERT
  Van Koningswege :
  De Minister van Landbouw,
  Mevr. S. LARUELLE

BIJLAGE.
Art. N.
  BIJLAGE


1LandbouwgrondstoffenBedrag in EUR
1.1.Meststoffen en bodemverbeterende middelen 
1.1.1Doseringen 
1.1.1.1Urinezuur90,00
1.1.1.2Ammoniakale stikstof20,00
1.1.1.3Met zwavel omhulde ureumstikstof77,00
1.1.1.4Nitraatstikstof20,00
1.1.1.5Organische stikstof95,00
1.1.1.6Organische stikstof oplosbaar in pepsine hydrochloride20,00
1.1.1.7Stikstof afkomstig van isobutylideendiureum (IBDU)140,00
1.1.1.8Stikstof afkomstig van ureumformaldehyde196,00
1.1.1.9Totale stikstof35,00
1.1.1.10Ureum stikstof20,00
1.1.1.11Biureet93,00
1.1.1.12Boor oplosbaar in water32,00
1.1.1.13Calcium, extraheerbaar32,00
1.1.1.14Chloor van chloriden25,00
1.1.1.15Chloriden25,00
1.1.1.16Kobalt oplosbaar in water32,00
1.1.1.17Koper oplosbaar in water32,00
1.1.1.18Ijzer oplosbaar in water32,00
1.1.1.19Magnesium, extraheerbaar32,00
1.1.1.20Magnesium oplosbaar in water32,00
1.1.1.21Magnesium totaal32,00
1.1.1.22Mangaan oplosbaar in water32,00
1.1.1.23Molybdeen oplosbaar in water32,00
1.1.1.24Calciumoxide32,00
1.1.1.25Magnesiumoxide32,00
1.1.1.26Kaliumoxide32,00
1.1.1.27Siliciumoxide 32,00
1.1.1.28Silicium omkeerbaar oplosbaar ten opzichte van het totaal 30,00
1.1.1.39Natriumoxide32,00
1.1.1.30Fosfor32,00
1.1.1.31Fosfor, extraheerbaar32,00
1.1.1.32Fosfor oplosbaar in citroenzuur 2% en in alkalisch ammoniumcitraat (Petermann)40,00
1.1.1.33Fosfor oplosbaar in citroenzuur 2%40,00
1.1.1.34Fosfor oplosbaar in mierenzuur 2%40,00
1.1.1.35Fosfor oplosbaar in alkalisch ammoniumcitraat (Joulie)40,00
1.1.1.36Fosfor oplosbaar in alkalisch ammoniumcitraat (Petermann) bij 65° C40,00
1.1.1.37Fosfor oplosbaar in alkalisch ammoniumcitraat (Petermann) bij kamertemperatuur40,00
1.1.1.38Fosfor oplosbaar in neutraal ammoniumcitraat40,00
1.1.1.39Fosfor oplosbaar in minerale zuren40,00
1.1.1.40Fosfor totaal, gravimetrisch 91,00
1.1.1.41Kalium, extraheerbaar32,00
1.1.1.42Kalium oplosbaar in water32,00
1.1.1.43Kalium totaal32,00
1.1.1.44Silicium32,00
1.1.1.45Natrium oplosbaar in water32,00
1.1.1.46Elementaire zwavel32,00
1.1.1.47Zwavel oplosbaar in water, aanwezig onder de vorm van sulfaten94,00
1.1.1.48Zwavel totaal onder de vorm van sulfaten32,00
1.1.1.49Zink oplosbaar in water32,00
1.1.1.50Eén van de spoorelementen, totaal of oplosbaar in water : boor, kobalt, koper, ijzer, mangaan, molybdeen, zink32,00
1.1.1.51Eén van de elementen : aluminium, cadmium, chroom, nikkel, lood, zilver, vanadium32,00
1.1.1.52Arseen, met HG-AAS27,00
1.1.1.53Arseen, met ICP-OES32,00
1.1.1.54Selenium, met HG-AAS27,00
1.1.1.55Selenium, met ICP-OES32,00
1.1.1.56Kwik, met KD-AAS27,00
1.1.1.57Kwik, met AMA32,00
1.1.1.58'Dioxine-like' PCB's via bioassay120,00
1.1.1.59'Non dioxine-like' PCB's120,00
1.1.1.60PCDD/PCDF via bioassay120,00
1.1.2Bepalingen  
1.1.2.1Watercapaciteit na drogen93,00
1.1.2.2Geleidbaarheid25,00
1.1.2.3Specifieke elektrische geleidbaarheid18,00
1.1.2.4Rijpheidsgraad20,00
1.1.2.5Dichtheid20,00
1.1.2.6Basisch equivalent256,00
1.1.2.7Fijnheid (compost) zeef 40 mm10,00
1.1.2.8Fijnheid bij droge zeving20,00
1.1.2.9Fijnheid bij natte zeving20,00
1.1.2.10Organisch deel/mineraal deel9,00
1.1.2.11Granulometrie, per fractie7,00
1.1.2.12Onzuiverheden (compost)20,00
1.1.2.13Organische stof25,00
1.1.2.14Droge stof24,00
1.1.2.15Organische stof in de droge stof25,00
1.1.2.16Verteringsgraad65,00
1.1.2.17Gloeirest25,00
1.1.2.18pH (water)15,00
1.1.2.19Procent omhulde korrels in bulkblending78,00
1.1.2.20Verhouding C/N15,00
1.1.2.21Vochtgehalte24,00
1.1.2.22Neutraliserende waarde25,00
1.1.2.23Steentjes > 5 mm (compost)20,00
1.1.2.24Kiemremming (compost)20,00
1.1.2.25Kiemkracht (compost)20,00
1.1.3Chelaten  
1.1.3.1Dosering van chelaatvormers : DTPA, EDDHA, EDDHMA, EDTA, HEDTA20,00
1.1.3.2Dosering van chelaatvormers : meso o-o EDDHA, rac o-o EDDHMA50,00
1.1.3.3Chelateringsgraad30,00
1.1.4Microbiologie  
1.1.4.1Telling van Bacillus spp.20,00
1.2Stoffen bestemd voor dierlijke voeding 
1.2.1Hoofdzakelijke hoedanigheden 
1.2.1.1Zetmeel35,00
1.2.1.2Calcium 32,00
1.2.1.3Ruwe cellulose45,00
1.2.1.4Ruwe as25,00
1.2.1.5As onoplosbaar in HCl30,00
1.2.1.7Chloriden25,00
1.2.1.8Magnesium 32,00
1.2.1.9Ruw vet40,00
1.2.1.10Droge stof20,00
1.2.1.11Ruw eiwit30,00
1.2.1.12Natrium32,00
1.2.1.13Zwavel32,00
1.2.1.14Totale suikers35,00
1.2.1.15Vochtgehalte, gravimetrisch 20,00
1.2.2Vetten 
1.2.2.1Gepolymeriseerde triglyceriden112,00
1.2.2.2Onzuiverheden85,00
1.2.3Merker 
1.2.3.1GTH 115,00
1.2.4Vitaminen en pro-vitaminen 
1.2.4.1Bèta caroteen100,00
1.2.4.2Choline100,00
1.2.4.3Vitamine A (retinol)105,00
1.2.4.4Vitamine B1 (thiamine)105,00
1.2.4.5Vitamine B11 (foliumzuur)105,00
1.2.4.6Vitamine B12 (cyanocobalamine)105,00
1.2.4.7Vitamine B2 (riboflavine)105,00
1.2.4.8Vitamine B3 (niacine, PP)105,00
1.2.4.9Vitamine B5 (pantotheenzuur)105,00
1.2.4.10Vitamine B6 (pyridoxine)105,00
1.2.4.11Vitamine B8 (biotine)110,00
1.2.4.12Vitamine C (ascorbinezuur)105,00
1.2.4.13Vitamine D2 (ergocalciferol)130,00
1.2.4.14Vitamine D3 (cholecalciferol)130,00
1.2.4.15Vitamine E (alphatocoferol)105,00
1.2.4.16Vitamine K3 (menadion)105,00
1.2.5Antibiotica  
1.2.5.1Aminoglycosiden, met agardiffusie 90,00
1.2.5.1.1Apramycine 
1.2.5.2Lincosamiden, met agardiffusie 90,00
1.2.5.2.1Lincomycine 
1.2.5.3Macroliden, met HPLC-DAD 90,00
1.2.5.3.1Tilmicosine 
1.2.5.4Sulfonamiden, met LC-MS/MS 125,00
1.2.5.5Sulfonamiden, met HPLC-DAD 95,00
1.2.5.6Penicillines, met HPLC-DAD 90,00
1.2.5.6.1Amoxicilline 
1.2.5.6.2Ampicilline 
1.2.5.7Tetracyclines, met HPLC-DAD 100,00
1.2.5.7.1Chloortetracycline hydrochloride 
1.2.5.7.2Doxycyline hyclaat 
1.2.5.7.3Oxytetracycline hydrochloride 
1.2.5.7.4Tetracycline 
1.2.5.8Andere, met HPLC-DAD 100,00
1.2.5.8.1Trimethoprim 
1.2.5.9Andere, door agar diffusie 90,00
1.2.5.9.1Avilamycine 
1.2.5.9.2Avoparcine 
1.2.5.9.3Bacitracine 
1.2.5.9.4Flavophospholipol 
1.2.5.9.5Colistine sulfaat 
1.2.5.9.6Tylosine 
1.2.5.9.7Virginiamycine 
1.2.5.10Chlooramfenicol 
1.2.5.10.1met ELISA35,00
1.2.5.10.2met LC-MS/MS125,00
1.2.5.11Nitrofuranen met LC-MS/MS125,00
1.2.6Groeibevorderende stoffen  
1.2.6.1Carbadox, olaquindox95,00
1.2.7Coccidiostatica en andere gelijkaardige stoffen  
1.2.7.1Acetylisovaleryltylosine, met HPLC-DAD95,00
1.2.7.2Amprolium, met HPLC-DAD95,00
1.2.7.3Arprinocide, met UPLC-DAD95,00
1.2.7.4Decoquinaat, met HPLC-Fluorescentie95,00
1.2.7.5Diclazuril, met HPLC-DAD95,00
1.2.7.6Diclazuril, met LC-MSn150,00
1.2.7.7Dinitolmide, met HPLC-DAD95,00
1.2.7.8Tiamulinefumaraat, met HPLC-DAD95,00
1.2.7.9Halofuginone, met HPLC-DAD90,00
1.2.7.10Halofuginone, met LC-MSn150,00
1.2.7.11Lasalocid, met HPLC-Fluorescentie100,00
1.2.7.12Lasalocid, met LC-MSn150,00
1.2.7.13Maduramicine, met HPLC-Fluorescentie95,00
1.2.7.14Maduramicine, met LC-MSn150,00
1.2.7.15Metichloorpindol, met HPLC-DAD95,00
1.2.7.16Metichloorpindol, met UPLC-DAD100,00
1.2.7.17Monensin, met HPLC-DAD100,00
1.2.7.18Monensin, met LC-MSn150,00
1.2.7.19Monensin, met turbidimetrie100,00
1.2.7.20Narasin, met HPLC-DAD100,00
1.2.7.21Narasin, met LC-MSn150,00
1.2.7.22Narasin, met turbidimetrie100,00
1.2.7.23Nicarbazine, met HPLC-DAD90,00
1.2.7.24Nicarbazine, met LC-MSn150,00
1.2.7.25Nifursol, met HPLC-DAD95,00
1.2.7.26Robenidine, met HPLC-DAD90,00
1.2.7.27Robenidine, met LC-MSn150,00
1.2.7.28Salinomycine, met HPLC-DAD100,00
1.2.7.29Salinomycine, met LC-MSn150,00
1.2.7.30Salinomycine, met turbidimetrie100,00
1.2.7.31Semduramycine, met HPLC-DAD110,00
1.2.7.32Semduramycine, met LC-MSn150,00
1.2.7.33Valnemuline, met HPLC-Fluorescentie100,00
1.2.8Nitroimidazolen, met HPLC95,00
1.2.9Antioxydantia 
1.2.9.1BHA (butylhydroxyanisol)100,00
1.2.9.2BHT (butylhydroxytolueen)100,00
1.2.9.3Etoxyquin105,00
1.2.10Kleurstoffen en pigmenten  
1.2.10.1Canthaxanthine100,00
1.2.10.2Xanthophyl100,00
1.2.11Opsporing en bepaling van ongewenste stoffen en producten  
1.2.11.1Eén van de elementen : boor, cadmium, chroom, kobalt, koper, ijzer, mangaan, molybdeen, nikkel, lood, zink32,00
1.2.11.2Arseen, met ICP-MS39,00
1.2.11.3Arseen, met HG-AAS27,00
1.2.11.4Arseen, met ICP-OES32,00
1.2.11.5Fluor24,00
1.2.11.6Selenium, met ICP-MS39,00
1.2.11.7Selenium, met ICP-OES32,00
1.2.11.8Kwik, met AMA 32,00
1.2.11.9Kwik, met ICP-MS39,00
1.2.11.10Kwik, met KD-AAS27,00
1.2.11.11Brassica juncea75,00
1.2.11.12Cafeïne95,00
1.2.11.13Samenstelling van ingrediënten285,00
1.2.11.14Crotalaria L. spp.75,00
1.2.11.15Daturazaden75,00
1.2.11.16Ricinuszaden75,00
1.2.11.17Mijten en levende insecten75,00
1.2.11.18Giftige onkruidzaden75,00
1.2.11.19Theobromine95,00
1.2.11.20Theophylline95,00
1.2.11.21Melamine171,00
1.2.11.22Ureum77,00
1.2.12PCB's en dioxines 
1.2.12.1'Dioxine-like' PCB's via bioassay120,00
1.2.12.2'Non dioxine-like' PCB's120,00
1.2.12.3PCDD/PCDF via bioassay120,00
1.2.13Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) 125,00
1.2.14Mycotoxinen en alkaloïden 
1.2.14.1Aflatoxines B1, B2, G1 en G2125,00
1.2.14.2Moederkorenalkaloïden125,00
1.2.14.3Claviceps purpurea (moederkoren)75,00
1.2.14.4Deoxynivalenol (DON)125,00
1.2.14.5Fumonisines B1, B2, B3125,00
1.2.14.6Ochratoxine A125,00
1.2.14.7T2 en HT-2 toxines125,00
1.2.14.8Zearalenon (mycotoxine)125,00
1.2.15Dierlijk meel 
1.2.15.1Dierlijk meel105,00
1.2.15.2Vismeel105,00
1.2.16Pesticiden  
1.2.16.1Bepaling van de residuen van organische chloorverbindingen120,00
1.2.16.2Bepaling van de residuen van organische fosforverbindingen173,00
1.2.16.3Flumethrin195,00
1.2.17Stoffen met hormonale, anti-hormonale, bèta-adrenergische of productiestimulerende werking 
1.2.17.1Anabolica, met LC-MS/MS200,00
1.2.17.2Bèta-agonisten, met ELISA37,20
1.2.17.3Bèta-agonisten, met LC-MS/MS150,00
1.2.17.4Corticosteroïden, met LC-MS/MS200,00
1.2.17.5Stilbenen, met LC-MS/MS200,00
1.2.17.6Thyreostatica, met LC-MS/MS200,00
1.2.18Gemedicineerde voeders  
1.2.18.1Benzimidazolen, met HPLC-DAD  
1.2.18.1.1Fenbendazol90,00
1.2.18.1.2Flubendazol90,00
1.2.18.1.3Mebendazol95,00
1.2.18.2Paracetamol, met HPLC-DAD 95,00
1.2.18.3Acetylsalicylzuur, met HPLC-DAD95,00
1.2.19Genetisch gemodificeerde organismen (GGO's)  
1.2.19.1Screening470,00
1.2.19.2Bevestiging, per event260,00
1.2.19.3Botanische onzuiverheden (colza), met microscopie 75,00
1.2.19.4Botanische onzuiverheden (maïs), met microscopie75,00
1.2.19.5Botanische onzuiverheden (soja), met microscopie75,00
1.2.20Microbiologie  
1.2.20.1Telling van enterobacteriaceae12,50
1.2.20.2Detectie van Salmonella spp30,00
1.3Formulering van bestrijdingsmiddelen  
1.3.1Aciditeit/alkaliteit - CIPAC MT 191107,00
1.3.2Aspect (geur, kleur, fysieke vorm)68,00
1.3.3Bulkdichtheid/Dichtheid na compacteren - CIPAC MT 186 97,00
1.3.4Dichtheid - CIPAC 3.3.297,00
1.3.5Dichtheid - CIPAC 3.2.197,00
1.3.6Deeltjesgrootteverdeling (WG) - CIPAC MT 170 154,00
1.3.7Deeltjesgrootteverdeling (GR) - CIPAC MT 58.3154,00
1.3.7Stroombaarheid - CIPAC MT 17287,00
1.3.8Schuimvorming - CIPAC MT 47.2 97,00
1.3.9Slijtage door brosheid en wrijving - CIPAC MT 178 68,00
1.3.10Spuitbaarheid - CIPAC MT 53.3 78,00
1.3.11pH van de 1% verdunning - CIPAC MT 75.3 107,00
1.3.12pH van de formulering - CIPAC MT 75.3 107,00
1.3.13Vlampunt - CIPAC MT 12254,00
1.3.14Dispersiespontaniteit (SE, EG) - CIPAC MT 180 124,00
1.3.15Dispersiespontaniteit met GC (SC, CS, ZC) - CIPAC MT 160, per werkzame stof 787,00
1.3.16Dispersiespontaniteit met HPLC (SC,CS, ZC) - CIPAC MT 160, per werkzame stof766,00
1.3.17Dispersiespontaniteit met ICP (SC, CS, ZC) - CIPAC MT 160, per werkzame stof82,00
1.3.18Dispersiespontaniteit met gravimetrie (WG) - CIPAC MT 174 124,00
1.3.19Dispersiespontaniteit met titrimetrie (SC, CS, ZC) - CIPAC MT 160157,00
1.3.20Stabiliteit bij lage temperatuur 7d/0° C - CIPAC MT 39.387,00
1.3.21Verdunningsstabiliteit (mengbaarheid) (LS, SL) - CIPAC MT 41 97,00
1.3.22Verdunningsstabiliteit (mengbaarheid) (SS, ST, SG, SP) - CIPAC MT 17997,00
1.3.23Droge zeeftest (DP, DS) - CIPAC MT 59.1 87,00
1.3.24Droge zeeftest met HPLC-dosering - CIPAC MT 59.1, per werkzame stof803,00
1.3.25Droge zeeftest met GC-dosering - CIPAC MT 59.1, per werkzame stof824,00
1.3.26Droge zeeftest met ICP-dosering - CIPAC MT 59.1, per werkzame stof122,00
1.3.27Droge zeeftest met titrimetrie-dosering - CIPAC MT 59.1, per werkzame stof394,00
1.3.28Droge zeeftest - CIPAC MT 59.1 met dosering door elektrolyse, per werkzame stof748,00
1.3.29Natte zeeftest - CIPAC MT 185 87,00
1.3.30Stofgehalte - CIPAC MT 171 97,00
1.3.31Gehalte aan werkzame stof met elektrolyse661,00
1.3.32Gehalte aan werkzame stof met GC, per werkzame stof737,00
1.3.33Gehalte aan werkzame stof met HPLC, per werkzame stof 716,00
1.3.34Gehalte aan werkzame stof met ICP, per werkzame stof32,00
1.3.35Gehalte aan werkzame stof met titrimetrie, per werkzame stof307,00
1.3.36Oppervlaktespanning93,00
1.3.37Emulsiestabiliteit - CIPAC MT 36 154,00
1.3.38Zweefvermogen met ICP - CIPAC MT 184, per werkzame stof85,00
1.3.39Zweefvermogen met GC - CIPAC MT 184, per werkzame stof787,00
1.3.40Zweefvermogen met HPLC - CIPAC MT 184, per werkzame stof766,00
1.3.41Zweefvermogen met titrimetrie - CIPAC MT 184, per werkzame stof157,00
1.3.42Gietbaarheid - CIPAC MT 148.1 93,00
1.3.43Viscositeit - CIPAC MT 192 176,00
2Voedingsmiddelen 
2.1Additieven 
2.1.1Kleurstoffen 
2.1.1.1Leucomalachietgroen150,00
2.1.1.2Malachietgroen150,00
2.1.2Bewaarmiddelen 
2.1.2.1Benzoëzuur119,00
2.1.2.2Melkzuur106,00
2.1.2.3Sorbinezuur119,00
2.1.2.4Sulfieten119,00
2.1.3Zoetstoffen 
2.1.3.1Acesulfam K121,00
2.1.3.2Aspartaam121,00
2.1.3.3Cyclamaat121,00
2.1.3.4Neotame121,00
2.1.3.5Sucralose121,00
2.2Vitaminen en pro-vitaminen 
2.2.1Bèta caroteen100,00
2.2.2Choline100,00
2.2.3Vitamine A (retinol)105,00
2.2.4Vitamine B1 (thiamine)105,00
2.2.5Vitamine B11 (foliumzuur)105,00
2.2.6Vitamine B12 (cyanocobalamine)105,00
2.2.7Vitamine B2 (riboflavine)105,00
2.2.8Vitamine B3 (niacine, PP)105,00
2.2.9Vitamine B5 (pantotheenzuur)105,00
2.2.10Vitamine B6 (pyridoxine)105,00
2.2.11Vitamine B8 (biotine)110,00
2.2.12Vitamine C (ascorbinezuur)105,00
2.2.13Vitamine D2 (ergocalciferol)130,00
2.2.14Vitamine D3 (cholecalciferol)130,00
2.2.15Vitamine E (alphatocoferol)105,00
2.2.16Vitamine K3 (menadion)105,00
2.3Antibiotica  
2.3.1Aminoglycosiden in vlees en vleesproducten  
2.3.1.1Dihydrostreptomycine, met ELISA 50,00
2.3.1.2Streptomycine, met ELISA 50,00
2.3.2Cephalosporines in vlees en vleesproducten 
2.3.2.1Cefoperazone, met LC-MS145,00
2.3.2.2Cefquinome, met LC-MS145,00
2.3.3Lincosamiden in vlees en vleesproducten 
2.3.3.1Lincomycine met LC-MS145,00
2.3.3.2Lincomycine, met PremiRtest25,00
2.3.4Sulfonamiden in melk en melkproducten, in vlees en vleesproducten, in ei en eiproducten met LC-MS/MS 125,00
2.3.5Sulfonamiden in vlees en vleesproducten met PremiRtest25,00
2.3.6Penicillines in vlees en vleesproducten met PremiRtest25,00
2.3.6.1Amoxicilline 
2.3.6.2Ampicilline 
2.3.6.3Benzylpenicilline 
2.3.6.4Cefalexine 
2.3.6.5Cefazoline 
2.3.6.6Ceftiofur 
2.3.6.7Cephaphirine 
2.3.6.8Cloxacilline 
2.3.6.9Dicloxacilline 
2.3.6.10Nafcilline 
2.3.6.11Oxacilline 
2.3.7Penicillines in vlees en vleesproducten, met LC-MS 145,00
2.3.7.1Ampicilline 
2.3.7.2Benzylpenicilline 
2.3.7.3Cefalexine 
2.3.7.4Cefazoline 
2.3.7.5Ceftiofur 
2.3.7.6Cephaphirine 
2.3.7.7Penicilline V 
2.3.8Tetracyclines in vlees en vleesproducten, met LC-MS 145,00
2.3.8.1Chloortetracycline 
2.3.8.2Doxycycline 
2.3.8.3Oxytetracycline 
2.3.8.4Tetracycline 
2.3.9Tetracyclines in vlees en vleesproducten, met PremiRtest25,00
2.3.9.1Chloortetracycline 
2.3.9.2Doxycycline 
2.3.9.3Oxytetracycline 
2.3.9.4Tetracycline 
2.3.10Tetracyclines, in vlees en vleesproducten, met ELISA50,00
2.3.10.1Chloortetracycline 
2.3.10.2Doxycycline 
2.3.10.3Oxytetracycline 
2.3.10.4Tetracycline 
2.3.11Tetracyclines, in vlees en vleesproducten, met Tetrasensor 20,00
2.3.11.1Chloortetracycline 
2.3.11.2Doxycycline 
2.3.11.3Oxytetracycline 
2.3.11.4Tetracycline 
2.3.12Tetracyclines in producten van de bijenteelt, met ELISA 50,00
2.3.12.1Chloortetracycline 
2.3.12.2Doxycycline 
2.3.12.3Oxytetracycline 
2.3.12.4Tetracycline 
2.3.13Quinolonen in vlees en vleesproducten, met LC-MS145,00
2.3.13.1Nalidixinezuur 
2.3.13.2Oxolinezuur 
2.3.13.3Ciprofloxacine 
2.3.13.4Danofloxacine 
2.3.13.5Difloxacine 
2.3.13.6Enrofloxacine 
2.3.13.7Flumequine 
2.3.13.8Marbofloxacine 
2.3.13.9Norfloxacine 
2.3.13.10Sarafloxacine 
2.3.14Andere 
2.3.14.1Chlooramfenicol 
2.3.14.1.1met ELISA35,00
2.3.14.1.2met LC-MS/MS125,00
2.3.15Nitrofuranen met LC-MS/MS125,00
2.3.16Metabolieten van nitrofuranen met LC-MS/MS125,00
2.4Zware metalen  
2.4.1Cadmium, met GF-AAS 32,00
2.4.2Cadmium, met ICP-MS39,00
2.4.3.1Kwik, met AMA
2.4.3.2.Kwik, met ICP-MS32,00
  39,00
2.4.4Lood, met ICP-MS39,00
2.4.5Lood, met GF-AAS32,00
2.4.6Eén van de elementen : aluminium, koper, zink32,00
2.5PCB's en dioxines 
2.5.1'Dioxine-like' PCB's via bioassay120,00
2.5.2'Non dioxine-like' PCB's120,00
2.5.3PCDD/PCDF via bioassay120,00
2.6Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) 125,00
2.7Pesticiden  
2.7.1Bepaling van de residuen van organische chloorverbindingen120,00
2.7.2Bepaling van de residuen van organische fosforverbindingen173,00
2.7.3Pyrethroïden120,00
2.8Mycotoxinen en alcaloïden 
2.8.1Aflatoxines B1, B2, G1 en G2125,00
2.8.2Aflatoxine M1124,00
2.8.3Moederkorenalkaloïden 125,00
2.8.4Claviceps purpurea (moederkoren)75,00
2.8.5Deoxynivalenol (DON)125,00
2.8.6Fumonisines B1, B2, B3125,00
2.8.7Ochratoxine A125,00
2.8.8Patuline144,00
2.8.9T2 en HT-2 toxines125,00
2.8.10Zearalenon (mycotoxine)125,00
2.9Stoffen met hormonale, anti-hormonale, bèta-adrenergische of productiestimulerende werking  
2.9.1Anabolica, met LC-MS/MS200,00
2.9.2Bèta-agonisten, met ELISA37,20
2.9.3Bèta-agonisten, met LC-MS/MS150,00
2.9.4Corticosteroïden, met LC-MS/MS200,00
2.9.5Thyreostatica, met LC-MS/MS200,00
2.10Sedativa, met LC-MS/MS200,00
2.11Avermectinen95,00
2.12Coccidiostatica in ei en eiproducten, met LC-MSn 
2.12.1Decoquinaat150,00
2.12.2Diclazuril150,00
2.12.3Halofuginone150,00
2.12.4Lasalocid100,00
2.12.5Maduramicine150,00
2.12.6Monensin150,00
2.12.7Narasine150,00
2.12.8Nicarbazine150,00
2.12.9Robenidine150,00
2.12.10Salinomycine150,00
2.12.11Semduramycine150,00
2.13Nitroimidazolen in vlees en vleesproducten, met LC-MS150,00
2.14Bepaling van  
2.14.1Betahydroxyboterzuur108,00
2.14.2Glutaminezuur109,00
2.14.3Titreerbare zuurtegraad100,00
2.14.4Acrylamide150,00
2.14.5Wateractiviteit (aw)40,00
2.14.6Boorzuur93,00
2.14.7Samenstelling van vetzuren130,00
2.14.8Ethylcarbamaat179,00
2.14.9Minerale olie C10 tot C56199,00
2.14.10Bestraling door thermoluminescentie150,00
2.14.11Trans-isomeren van vetzuren130,00
2.14.12Vetvrije droge stof119,00
2.14.13Melamine171,00
2.14.14Nitraat119,00
2.14.15Nitriet184,00
2.14.16pH35,00
2.14.17Fosfaten119,00
2.14.18Residuen van schaal- en vliesdelen30,00
2.14.19Zout70,00
2.14.20Vetgehalte 86,00
2.14.21Eiwitgehalte83,00
2.14.22Gepolymeriseerde triglyceriden112,00
2.15Allergenen 
2.15.1Amandelnoten105,00
2.15.2Aardnoten114,00
2.15.3Gluten131,00
2.15.4Melk150,00
2.15.5Cashewnoten105,00
2.15.6Macadamianoten105,00
2.15.7Paranoten105,00
2.15.8Eieren114,00
2.15.9Pistachenoten105,00
2.15.10Soja114,00
2.16Biogene amines 
2.16.1Histamine102,00
2.17Genetisch gemodificeerde organismen (GGO's)  
2.17.1Screening470,00
2.17.2Bevestiging, per event260,00
2.18Microbiologie in levensmiddelen 
2.18.1Telling van  
2.18.1.1Anaërobe sulfietreducerenden (clostridia)14,50
2.18.1.2Bacillus cereus 14,50
2.18.1.3Thermotolerante Campylobacter 42,00
2.18.1.4Clostridium perfringens 25,00
2.18.1.5Totaal coliformen 12,50
2.18.1.6Enterobacteriaceae 12,50
2.18.1.7Escherichia coli 14,50
2.18.1.8Escherichia coli (MPN methode)60,00
2.18.1.9Totaal aantal aërobe kiemen12,50
2.18.1.10Gisten en schimmels12,50
2.18.1.11Listeria monocytogenes 38,00
2.18.1.12Coagulase positieve staphylococcen 14,50
2.18.2Detectie van 
2.18.2.1Thermotolerante Campylobacter 42,00
2.18.2.2Cronobacter sakazakii 45,00
2.18.2.3Enterobacteriacae 20,00
2.18.2.4Enterotoxines van staphylococcen125,00
2.18.2.5Escherichia Coli O15730,00
2.18.2.6Escherichia coli O104 H4110,00
2.18.2.7Listeria monocytogenes 38,00
2.18.2.8Salmonella spp 30,00
2.18.2.9Coagulase positieve staphylococcen 14,50
2.18.2.10Vibrio cholereae 30,00
2.18.2.11Vibrio parahaemolyticus30,00
2.18.2.12VTEC110,00
2.19Microbiologie van water 
2.19.1Telling van  
2.19.1.1Totaal kiemen bij 22° C30,00
2.19.1.2Totaal kiemen bij 37° C30,00
2.19.2Detectie en telling van 
2.19.2.1Clostridium perfringens32,50
2.19.2.2Coliformen37,50
2.19.2.3Enterococcen (faecale streptococcen)45,00
2.19.2.4Escherichia coli 37,50
2.19.2.5Pseudomonas aeruginosa 70,00
2.19.2.6Sporen van anaërobe sulfietreducerenden (clostridia)32,50
3Dierlijke producten 
3.1Antibiotica  
3.1.1Tilmicosine, met LC-MS145,00
3.1.2Aminoglycosiden, met ELISA 50,00
3.1.2.1Dihydrostreptomycine 
3.1.2.2Streptomycine  
3.1.3Cephalosporines met LC-MS/MS 145,00
3.1.3.1Cefoperazone 
3.1.3.2Cefquinome 
3.1.4Lincosamiden met LC-MS/MS145,00
3.1.4.1Lincomycine 
3.1.5Penicillines, met PremiRtest25,00
3.1.5.1Amoxicilline 
3.1.5.2Ampicilline 
3.1.5.3Benzylpenicilline 
3.1.5.4Cefalexine 
3.1.5.5Cefazoline 
3.1.5.6Ceftiofur 
3.1.5.7Cephaphirine 
3.1.5.8Cloxacilline 
3.1.5.9Dicloxacilline 
3.1.5.10Nafcilline 
3.1.5.11Oxacilline 
3.1.6Penicillines, met LC-MS 145,00
3.1.6.1Ampicilline 
3.1.6.2Benzylpenicilline 
3.1.6.3Cefalexine 
3.1.6.4Cefazoline 
3.1.6.5Ceftiofur 
3.1.6.6Cephaphirine 
3.1.6.7Penicilline V 
3.1.7Tetracyclines, met PremiRtest 25,00
3.1.7.1Chloortetracycline 
3.1.7.2Doxycycline 
3.1.7.3Oxytetracycline 
3.1.7.4Tetracycline 
3.1.8Tetracyclines, met ELISA50,00
3.1.8.1Chloortetracycline 
3.1.8.2Doxycycline 
3.1.8.3Oxytetracycline 
3.1.8.4Tetracycline 
3.1.9Tetracyclines, in vlees en vleesproducten, met Tetrasensor 20,00
3.1.9.1Chloortetracycline 
3.1.9.2Doxycycline 
3.1.9.3Oxytetracycline 
3.1.9.4Tetracycline 
3.1.10Tetracyclines, met LC-MS 145,00
3.1.10.1Chloortetracycline 
3.1.10.2Doxycycline 
3.1.10.3Oxytetracycline 
3.1.10.4Tetracycline 
3.1.11Quinolonen, met LC-MS145,00
3.1.11.1Nalidixinezuur 
3.1.11.2Oxolinezuur 
3.1.11.3Ciprofloxacine 
3.1.11.4Danofloxacine 
3.1.11.5Difloxacine 
3.1.11.6Enrofloxacine 
3.1.11.7Flumequine 
3.1.11.8Marbofloxacine 
3.1.11.9Norfloxacine 
3.1.11.10Sarafloxacine 
3.1.12Sulfonamiden, met LC-MS/MS 125,00
3.1.13Sulfonamiden, met PremiRtest25,00
3.1.14Andere 
3.1.14.1Chlooramfenicol 
3.1.14.1.1met ELISA35,00
3.1.14.1.2met LC-MS/MS125,00
3.2Nitrofuranen met LC-MS/MS125,00
3.3Metabolieten van nitrofuranen met LC-MS/MS125,00
3.4Nitroimidazolen, met LC-MS/MS150,00
3.5Stoffen met hormonale, anti-hormonale, bèta-adrenergische of productiestimulerende werking  
3.5.1Anabolica, met LC-MS/MS200,00
3.5.2Bèta-agonisten, met ELISA37,20
3.5.3Bèta-agonisten, met LC-MS/MS150,00
3.5.4Corticosteroïden, met LC-MS/MS200,00
3.5.5Stilbenen, met LC-MS/MS200,00
3.5.6Thyreostatica, met LC-MS/MS200,00
3.5.7Metabolieten van estradiol, met GC-MS/C/IRMS1100,00
3.6Sedativa, met LC-MS/MS200,00
3.7Avermectinen95,00
3.8Coccidiostatica, met LC-MSn 
3.8.1Decoquinaat150,00
3.8.2Diclazuril150,00
3.8.3Halofuginone150,00
3.8.4Lasalocid100,00
3.8.5Maduramicine150,00
3.8.6Monensin150,00
3.8.7Narasine150,00
3.8.8Nicarbazine150,00
3.8.9Robenidine150,00
3.8.10Salinomycine150,00
3.8.11Semduramycine150,00
3.9Mycotoxines 
3.9.1Ochratoxine A125,00
3.10PCB's en dioxines 
3.10.1'Dioxine-like' PCB's via bioassay120,00
3.10.2'Non dioxine-like' PCB's120,00
3.10.3PCDD/PCDF via bioassay120,00
3.11Pesticiden  
3.11.1Bepaling van de residuen van organische chloorverbindingen120,00
3.11.2Bepaling van de residuen van organische fosforverbindingen173,00
3.11.3Pyrethroïden120,00
3.11.4Flumethrin195,00
3.12Microbiologie 
3.12.1Detectie van Salmonella spp30,00
4Fytopathologie 
4.1Detectie van  
4.1.1Clavibacter michiganensis sepedonicus69,00
4.1.2Erwinia amylovora104,00
4.1.3Ralstonia solanacearum69,00
5Non-food 
5.1Preparaten 
5.1.1Stoffen met hormonale, anti-hormonale, bèta-adrenergische of productiestimulerende werking  
5.1.1.1Anabolica 
5.1.1.1.1screening125,00
5.1.1.1.2bevestiging125,00
5.1.1.2Bèta-agonisten 
5.1.1.2.1screening125,00
5.1.1.2.2bevestiging125,00
5.1.1.3Corticosteroïden 
5.1.1.3.1screening125,00
5.1.1.3.2bevestiging125,00
5.1.1.4Thyreostatica 
5.1.1.4.1screening125,00
5.1.1.4.2bevestiging125,00
5.1.1.5Stilbenen 
5.1.1.5.1screening125,00
5.1.1.5.2bevestiging125,00
5.2Contactmaterialen 
5.2.1Migratie-analyse van 
5.2.1.14,4-diaminofenylmethaan104,00
5.2.1.2Aluminium79,00
5.2.1.3Bisfenol A104,00
5.2.1.4Formaldehyde104,00
5.2.1.5Melamine104,00
5.2.1.6Zware metalen, per metaal 79,00
5.3Grond 
5.3.1Nematoden 
5.3.1.1Globodera spp.  
5.3.1.1.1per 500 ml13,50
5.3.1.1.2per 1500 ml25,00
Gezien om te worden gevoegd bij Ons besluit van 20 december 2012 tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 november 2005 betreffende retributies bepaald bij artikel 5 van de wet van 9 december 2004 houdende de financiering van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
  ALBERT
  Van Koningswege :
  De Minister van Landbouw,
  Mevr. S. LARUELLE