Details



Externe links:

Justel
Reflex
Staatsblad pdf



Titel:

25 APRIL 2013. - Koninklijk besluit betreffende statistische enquêtes inzake de melk en de zuivelproducten(NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 30-08-2013 en tekstbijwerking tot 25-01-2018)



Inhoudstafel:


Art. 1-7
BIJLAGEN.
Art. N1-N4



Deze tekst heeft de volgende tekst(en) gewijzigd:

1997011319 



Uitvoeringsbesluit(en):

2017014416 



Artikels:

Artikel 1.[1 § 1. De Algemene Directie Statistiek verricht verplichte enquêtes inzake de melk en de zuivelproducten.
   § 2. Zijn onderworpen aan deze enquête :
   1° de ondernemingen die melk of zuivelproducten aankopen om ze, met het doel ze te verkopen, aan toebereidings-, vervaardigings- of verwerkings-, of opslagbehandelingen te onderwerpen;
   2° de ondernemingen die melk of room ophalen en deze, zonder behandeling of verwerking, volledig of gedeeltelijk aan de in punt 1° van deze paragraaf bedoelde ondernemingen overdragen.
   § 3. De Algemene Directie Statistiek ondervraagt de in artikel 1 bedoelde ondernemingen om een dekkings graad van 99% te bekomen van de jaarproductie uitgedrukt in kg voor elke in bijlage 4 vastgelegde productcategorie.
   De Algemene Directie Statistiek zorgt ervoor dat deze dekkingsgraad bereikt wordt met een minimum aantal ondervraagde ondernemingen.]1
  ----------
  (1)<KB 2017-12-22/29, art. 1, 002; Inwerkingtreding : 01-01-2018>

Art.2. Elke onderneming bedoeld in artikel 1 bezorgt de gegevens via de transmissiekanalen en volgens de voorschriften gegeven door de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie.
  De gevraagde informatie wordt ingevuld en teruggestuurd voor de 20e van de maand volgend op de periode waarop de inlichtingen betrekking hebben.

Art.3. De enquêtes behandelen de producten opgenomen in bijlage I, II en III.
  De ondernemingen bedoeld in artikel 1 die koemelk of zuivelproducten op basis van koemelk ophalen, aankopen of verwerken, vullen maandelijks bijlage I in.
  De ondernemingen bedoeld in artikel 1 die andere dan koemelk ophalen, aankopen of verwerken, vullen jaarlijks bijlage II in.
  De verzamelde inlichtingen op basis van bijlage I en II hebben betrekking op de hoeveelheden product als op de hoeveelheden vet en eiwit.
  De ondernemingen bedoeld in artikel 1 die zuivelproducten in voorraad hebben vullen jaarlijks bijlage III in.
  De verzamelde inlichtingen op basis van bijlage III hebben betrekking op de hoeveelheden product in voorraad op 31 december.

Art.4. De bijlagen bij dit besluit kunnen worden gewijzigd door de minister bevoegd voor de Statistiek.

Art.5. Overtreding van de bepalingen van dit besluit wordt opgespoord, vastgesteld, vervolgd en gestraft, overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 19 tot 23 van de wet van 4 juli 1962.

Art.6. Het koninklijk besluit van 8 augustus 1997, waarbij een maandelijkse statistiek van de ophaling van melk en melkproductie wordt voorgeschreven, wordt opgeheven.

Art.7. De minister bevoegd voor Economie is belast met de uitvoering van dit besluit.


BIJLAGEN.
Art. N1. Bijlage 1. - Maandelijkse enquête (koemelk)
  (Bijlage niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 30-08-2013, p. 60277-60290)

Art. N2. Bijlage 2. - Jaarlijkse enquête (Andere dan koemelk)
  (Bijlage niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 30-08-2013, p. 60291)

Art. N3. Bijlage 3. - Jaarlijkse enquête (Voorraden - situatie op 31 december)
  (Bijlage niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 30-08-2013, p. 60292)


Art. N4.[1 Bijlage 4. - Productcategoriën


1) Grondstof op basis van koemelk   
 Is de som van :   
 Ontvangst van houders van melkkoeien in België Melk  
  Room  
  Magere melk  
 Ontvangst van houders van melkkoeien in een andere lidstaat van de Europese Unie Melk
   Room
 
  Magere melk  
 Aankoop bij een onderneming waarvan de bedrijfszetel zich in een andere lidstaat bevindt van de Europese Unie Melk Room Magere melk  
 Invoer uit een ander niet-EU-land Melk  
  Room  
  Magere melk  
 Gebruikte zuivelproducten Halfvolle melk  
  Karnemelk  
  Boter/Melkvetten Melkerijboter  
  Watervrij melkvet  
  Boterolie en boterconcentraat  
  Andere Boter/Melkvetten  
  Poeder Room
   Volle melk
   Halfvolle melk
   Magere melk
   Karnemelk
   Wei
   Andere melkproducten
  Geëvaporeerde melk (niet gesuikerd)  
  Gecondenseerde melk (gesuikerd)  
  Weiroom/Ingedikte wei  
  Wrongel  
  Verwerkingskaas  
  Niet geaffineerde kazen Melkerij
   Hoevekaas
  Caseïne en caseïnaten  
  Andere melkproducten  
2) Zuivelproduct op basis van koemelk   
 Is de som van :   
 Leveringen in een andere lidstaat van de Europese Unie Melk Room  
  Magere melk  
 Uitvoer naar een niet-EU-land Melk  
  Room  
  Magere melk  
 MELK Volle melk Met controlemerk AA Gepasteuriseerd U.H.T.
  Andere volle melk Gepasteuriseerd
   Gesteriliseerd
   U.H.T.
  Halfvolle melk Met controlemerk AA Gepasteuriseerd U.H.T.
  Andere halfvolle melk Gepasteuriseerd
   Gesteriliseerd
   U.H.T.
  Magere melk Gepasteuriseerd
   Gesteriliseerd
   U.H.T.
  Karnemelk (gesuikerd inbegrepen)  
 MELKDRANK Chocolademelk  
  Andere melk en melkdranken  
  Mengsel van melk en plantaardige vetten  
 VERSE PRODUCTEN Room met een melkvetgehalte hoger dan 29 %
   lager dan of gelijk aan 29 %
  Bereidingen op basis van room (sauzen, ...)  
  Gefermenteerde melk : Natuur (met suiker of andere zoetmiddelen inbegrepen) Yoghurt Gefermenteerde melk
  Gefermenteerde melk : Andere (gearomatiseerd, met vruchten,...) Yoghurt Gefermenteerde melk
  Desserts op basis van melk/room  
 BOTER Melkerijboter (Melkvet : 80-89 %)  
  Herwerkte boter (Melkvet : 80-89 %)  
  Andere melkvetten met een boterconcentratie lager dan 80% : driekwart boter (melkvet : 60-62%)
   lager dan 80% : halfvolle boter (melkvet 39-41%)
   lager dan 80% : andere
   gelijk aan of hoger dan 90% : boterconcentraat, watervrij melkvet, boterolie en ghee
  Boterbereidingen (look, kruiden, ...)  
  Mengsels van dierlijke of plantaardige vetten en van melkvetten  
 MELKPOEDER Room (vet : 42% en meer)  
  Volle melk (vet : 26-42%)
  Halfvolle melk en gedeeltelijk afgeroomde melk (vet : 1,5-26% ) voor menselijke voeding voor dierlijke voeding
  Magere melk (vet : 1,5% max.)  
  Karnemelk  
  Wei  
  Andere melkproducten  
 INGEDIKTE MELK Geëvaporeerde melk (niet gesuikerd)  
  Gecondenseerde melk (gesuikerd)  
  Mengsel van ingedikte melk en plantaardig vet  
  Weiroom/ingedikte wei  
 KAAS Verse kaas : natuur  
  Verse kaas : Ricotta  
  Verse kaas : Andere  
  Wrongel  
  Verwerkingskaas  
  Niet geaffineerde kazen  
  Cheddar  
  Gouda  
  Herve  
  Mozzarella  
  Andere Italiaanse kazen  
  Andere kazen  
  Andere zachte kazen  
  Andere halfharde kazen  
  Andere harde kazen  
  Smeltkaas  
 IJS Roomijs (melkvet : 7% en meer)  
  Consumptie-ijs : Melkijs (melkvet : 2,5% en meer)  
  Ander ijs  
  Basisbereidingen voor consumptie-ijs  
 ANDERE MELKPRODUCTEN Caseïne/Caseïnaten  
  Lacto-albumine  
  Andere melkeiwitten  
  Lactose (melksuiker)  
  Andere afgeleide zuivelproducten (matten, ...)  
  Teruggave aan de veehouders (Magere melk, karnemelk)  
  Kunstmatig aangezuurde producten (karnemelk, magere melk, mengsels)  
  Melk bestemd voor veevoeders  
3) Geitenmelk   
 Is de som van :   
 Ontvangst uit België Melk  
 Aankoop uit buitenland Melk  
 Verkoop aan buitenland Melk  
 Kaas Verse  
  Andere  
4) Schapenmelk   
 Is de som van :   
 Ontvangst uit België Melk  
 Aankoop uit buitenland Melk  
 Verkoop aan buitenland Melk  
 Kaas   
 Andere producten   
5) Voorraad op het jaareinde   
 Is de som van :   
 Room   
 Melkerijboter   
 Herbewerkte boter   
 Poeder op basis van :   
  Room (vet : 42 % en meer)  
  Volle melk (vet : 26 tot 42 %)  
  Halfvolle melk en gedeeltelijk afgeroomde melk (vet : 1,5 tot 26 %) voor menselijke voeding voor dierlijke voeding
  Magere melk (vet : 1,5 % max.)  
  Karnemelk  
  Wei  
  Andere melkproducten  
 Gecondenseerde melk (gesuikerd)   
 Kaas   
 Smeltkaas   
 Geitenkaas   
 Schapenkaas  
]1
  ----------
  (1)<Ingevoegd bij KB 2017-12-22/29, art. 2, 002; Inwerkingtreding : 01-01-2018>