19 OKTOBER 2012. - Besluit van de Vlaamse Regering tot subsidiëring van stadsvernieuwingsprojecten in het kader van de oproep 2012
HOOFDSTUK 1. - De conceptsubsidies 2012
Art. 1-10
HOOFDSTUK 2. - De projectsubsidies 2012
Art. 11-22
HOOFDSTUK 1. - De conceptsubsidies 2012
Artikel 1. De conceptsubsidies zijn een instrument van algemeen belang en worden op basis van duidelijke kwaliteitscriteria verleend voor de ontwikkeling van een stevige projectbasis en een innoverende projectvisie voor een nieuw, innoverend stadsvernieuwingsproject of om de stad te begeleiden bij een lopend stadsvernieuwingsproject Deze projecten beogen een ingrijpende en duurzame vernieuwing van de stedelijke bebouwde ruimte, onder meer door samenlevingsopbouw en coproductie. Deze conceptsubsidiëring verhoogt de kwaliteit van de geplande projecten en versterkt de bestuurskracht van de steden in de ontwerpfase of bij problemen tijdens de uitvoeringsfase.
Art.2. § 1. In het kader van de subsidiëring van de stadsvernieuwingsprojecten wordt aan het project Antwerpen, Nieuw Zuid, ingediend in het kader van de oproep 2012, een conceptsubsidie van 60.000 euro toegekend.
§ 2. Nieuw Zuid, een 'restgebied' aan de rand van de binnenstad zal uitgebouwd worden tot een volwaardig nieuw stadsdeel. Het masterplan Nieuw Zuid is momenteel in opmaak en beslaat een ruimer gebied dan enkel de gronden van de private partij. Het plan moet immers uitdrukking geven aan zowel de grootstedelijke als ecologische ambities die het Ruimtelijk Structuurplan voor dit ruimere gebied vooropstelt. De conceptsubsidie zal worden aangewend voor het aantrekken van externe expertise inzake de implementatie van een collectief warmtenet op Nieuw Zuid. De studie zal een haalbaar businessmodel, onder meer het uitwerken van de meest geschikte exploitatievorm en organisatiestructuur, rol en taakstelling van publieke en private partners, inclusief de technische en ruimtelijke inpassing, moeten onderzoeken. Via deze investering in kennisopbouw wenst de stad de private ontwikkeling van Nieuw Zuid en de daar beoogde kwaliteitsslag inzake energiebeheer te ondersteunen.
§ 3. De motivering van de jury luidt als volgt :
" De aanvraag voor conceptsubsidie kadert in een belangrijke opgave voor duurzame stadsontwikkeling en zal een wezenlijke bijdrage leveren tot een kwalitatieve sprong in dit domein. De case Nieuw Zuid heeft het potentieel om uit te groeien tot een voorbeeld voor alle steden in Vlaanderen. De werking van de conceptsubsidiëring biedt de kans om een belangrijk leertraject af te leggen voor het Vlaamse Stedenbeleid met betrekking tot de rol en haalbaarheid van de ontwikkeling van warmtenetten voor duurzame stadsontwikkeling. "
§ 4. De jury formuleert volgende aanbevelingen, waaraan de stad gevolg dient te geven :
- Aandacht voor de noodzaak aan brede mobilisatie van stakeholders die voor de noodzakelijke gevarieerde warmtevraag kunnen instaan.
- Aandacht voor het zichtbaar maken van de ontwikkelde kennis, gezien het potentieel exemplarisch karakter van deze opgave. De jury stelt voor om in te gaan op de suggestie in het aanvraagdossier om met het oog op kennisverspreiding naar andere steden een nauwe samenwerking op te zetten in het kader van deze studie tussen de stad en het team stedenbeleid. De jury ziet mogelijke synergie met de aangevraagde conceptsubsidie in Eeklo.
- Voldoende aandacht voor de sociaal rechtvaardigheidsdimensie van het energievraagstuk.
- Aandacht voor de verdeling van de kosten, baten en risico's in het onderliggende project en desgevallend capteren van meerwaarden die zouden kunnen ontstaan in de private vastgoedontwikkeling uit subsidies en gesubsidieerde openbare voorzieningen.
§ 5. Het bedrag van de conceptsubsidie wordt gestort op rekeningnummer 091-0101660-33 van de stad met vermelding " Conceptsubsidie Nieuw Zuid ".
Art.3. § 1. In het kader van de subsidiëring van de stadsvernieuwingsprojecten wordt aan het project Antwerpen, Parkloods, ingediend in het kader van de oproep 2012, een conceptsubsidie van 60.000 euro toegekend.
§ 2. De gerenoveerde Parkloods ligt centraal in het Park Spoor Noord en wordt beschouwd als waardevol industrieel erfgoed. De ligging ervan maakt het pand een centrale plek voor de omliggende wijken (Dam, Stuivenberg, Sint-Amandus,...).Het project beoogt de creatie van een hotspot voor de multimediasector in Vlaanderen om op die manier de creatieve economie in Antwerpen te versterken (inclusief werkgelegenheid), de film- en multimediasector naar Antwerpen aantrekken, een economische impuls te geven aan een buurt in volle ontwikkeling. Met deze nieuwe economische en publieke functies beoogt de stad een positieve impact op de buurt. De conceptbegeleiding zal ingezet worden om met externe expertise te komen tot een gedragen en volwaardig stadsontwerp dat het business model, dat momenteel uitgewerkt wordt, verbindt met het bestaande economische weefsel. Om een maximaal hefboomeffect voor de buurt te creëren en de loods echt als een ontmoetingsplaats voor de wijk te laten fungeren moet er nagegaan worden welke ruimtelijke aanpassingen er moeten gebeuren en welke publieke functies eventueel mee fysiek opgenomen moeten worden binnen het huidige concept.
§ 3. De motivering van de jury luidt als volgt :
" Het project 'De Loods' is een belangrijk project waarin een vervolg geschreven kan worden aan het innoverend project " Spoor Noord ". De conceptsubsidie kan een interessant laboratorium vormen voor studie met betrekking tot de kruisbestuiving tussen sociale innovatie, economische ontwikkeling en een integraal stedelijk vernieuwingsbeleid. "
§ 4. De jury formuleert volgende aanbevelingen, waaraan de stad gevolg dient te geven :
- De inzet van de conceptsubsidie moet meer zijn dan het opbouwen van draagvlak voor het business model gericht op de realisatie van een hotspot, een dynamische media-cluster in een aantrekkelijk kader. Het exploreren van de lokale meerwaarde, het breed mobiliseren van het aanwezig sociaal, cultureel en economisch kapitaal van de ruimere omgeving moet deel uitmaken van de verfijning en verbreding van de basisvisie op het project.
- De jury ondersteunt het idee van een multidisciplinair team. De noodzakelijke expertises die in het team moeten samengebracht worden zijn: expertise op vlak van participatie en 'sociale innovatie', expertise op vlak van ontwerp/ programmastudie, expertise op vlak van sociale economie. Bovendien moeten elk van deze expertises blijk geven van openheid voor de andere en van zin voor interdisciplinaire synergie.
§ 5. Het bedrag van de conceptsubsidie wordt gestort op rekeningnummer 091-0101660-33 van de stad met vermelding " Conceptsubsidie Parkloods ".
Art.4. § 1. In het kader van de subsidiëring van de stadsvernieuwingsprojecten wordt aan het project Geel, Omgeving Nieuwstraat, ingediend in het kader van de oproep 2012, een conceptsubsidie van 60.000 euro toegekend.
§ 2. De bedoeling van het project is om in het projectgebied een mogelijkheid te creëren om het bestaande handelsapparaat van Nieuwstraat te versterken. Een uitbreiding en herstructurering van het handelsapparaat mag echter niet ten koste gaan van de typische Geelse uitstraling van de omgeving, met haar porositeit en kleinschaligheid, noch van de traditionele functies - zorg en onderwijs - die Geel zo hoog in het vaandel draagt. De buitenruimte moet een groene plek worden waar alle gebruikers kunnen samenkomen. Er zal in het gebied ook een grote ondergrondse publieke parking worden ingebracht, en de randen van het gebied worden ontwikkeld met woonfuncties. Het samenbrengen van de commerciële functie met het zorg- en onderwijsaspect is een bijzondere uitdaging in het gebied. De conceptsubsidie zal onder meer aangewend worden voor het gericht aftoetsen van de verschillende ruimtelijke scenario's uit het Masterplan aan de krijtlijnen van het strategisch plan, de commerciële logica en specifieke functionele randvoorwaarden, tegen de achtergrond van maatschappelijke waarden en identiteit.
§ 3. De motivering van de jury luidt als volgt :
" Het stadsvernieuwingsproject in wording draagt een belangrijke uitdaging in zich. Het zorgproject waarvoor Geel sinds lang gekend is, kan hier een nieuwe hedendaagse betekenis en elan krijgen. De conceptsubsidie kan ingezet worden om een multidisciplinair team aan het werk te zetten. De werking ervan heeft echter niet de bedoeling alle tegengestelde belangen op te lossen in een perfecte synthese maar wel de basis te leggen van een goed stadsvernieuwingsproject.
Zonder twijfel is meer onderzoek nodig dan vandaag voorhanden. Op zichzelf kan de conceptsubsidie deze lacune niet wegwerken maar wel helpen gericht onderzoek op te zetten. Het multidisciplinair team moet in de eerste plaats elementen aanreiken die een intense samenwerking tussen de verschillende partners (o.a. de psychiatrische zorgverstrekkers) mogelijk maken ter voorbereiding van een volwaardig stadsvernieuwingsproject. De werking van de conceptsubsidiëring en het stadsvernieuwingsproject in wording kunnen een voorbeeld worden in het zoeken naar samenwerkingsverbanden tussen de sociale en de economische actoren. Het reeds voorhanden zijnde ruimtelijke onderzoek moet daartoe worden verrijkt vanuit andere relevante disciplinaire invalshoeken. In de loop van het proces moeten uit dit alles relevante en haalbare ruimtelijke, infrastructurele en functionele interventies gedistilleerd worden. In dat opzicht kan dit project een duidelijke voorbeeldfunctie voor Vlaanderen krijgen. Uiteraard mag men daarbij de specifieke projectnoden en mogelijkheden van Geel niet uit het oog verliezen. "
§ 4. De jury formuleert volgende aanbevelingen, waaraan de stad gevolg dient te geven :
- Er zal samen met een multidisciplinair team moeten gezocht worden naar een eigen invulling van de Geelse zorgverstrekking. Daarvoor moeten nieuwe modellen ontwikkeld worden in breed overleg met de sociale en economische actoren en in wisselwerking met de ruimtelijke concepten aangereikt door het ontwerpend onderzoek. Er moet dus in de eerste plaats los van de klassieke shoppingmodellen gedacht worden.
- Belangrijk zal zijn het basisuitgangspunt van het project in wording en het werkprogramma van de conceptsubsidiëring helder te definiëren. De jury stelt voor hierbij het zorgverhaal centraal te stellen.
§ 5. Het bedrag van de conceptsubsidie wordt gestort op rekeningnummer 000-0019382-79 van de stad met vermelding " Conceptsubsidie Omgeving Nieuwstraat ".
Art.5. § 1. In het kader van de subsidiëring van de stadsvernieuwingsprojecten wordt aan het project Eeklo, De HARTwijk, ingediend in het kader van de oproep 2012, een conceptsubsidie van 60.000 euro toegekend.
§ 2. De HARTwijk komt in 2016 vrij door de bouw van een nieuwe kliniek (AZ Alma) aan de Ringlaan, binnen het stedelijk gebied. Met de herlocatie van het ziekenhuis zal in het centrum een groot aantal gebouwen leeg komen te staan. Op dat moment wordt de site in de stadskern eigendom van de stad Eeklo. De site heeft een strategische ligging, tussen het centrum en de open ruimte van de Lange Moeie, op 200 m van de Markt. De HARTwijk moet optimaal geïntegreerd worden in de omgeving. Dit biedt heel wat kansen en opportuniteiten op vlak van duurzaam wonen, aanleg van publieke ruimte, mobiliteitsbeheersing, en het versterken van het sociaal weefsel in het centrum. Al deze aspecten zullen binnen de conceptbegeleiding onderzocht worden.
§ 3. De motivering van de jury luidt als volgt :
" Op meerdere terreinen biedt dit op het eerste gezicht eerder klassiek stadsvernieuwingsproject kansen op een moedige en vernieuwende aanpak waardoor het een ervaring kan worden waarvan ook andere steden zullen kunnen leren.
De jury is ervan overtuigd dat de ontwikkeling van de HARTwijk een voorloper kan worden voor stadsvernieuwingsprojecten in kleinstedelijk gebied, zeker als de wijk energiepositief wordt. Het stadsbestuur heeft op vlak van duurzaamheid reeds enkele interessante successen geboekt, wat kansen biedt voor dit project. Ook het experimenteren met bewonersgroepen, cohousing en coproductie kan waardevolle kennis opleveren. Verder verdienen onder meer de ambities op het vlak van duurzame mobiliteit en intergenerationeel wonen ondersteuning. Het stadsbestuur wil de conceptiesubsidie gebruiken voor 'multidisciplinair' onderzoek omtrent de voorgestelde innovaties. Dit past perfect binnen de doelstellingen van de conceptsubsidiëring. "
§ 4. De jury formuleert volgende aanbevelingen, waaraan de stad gevolg dient te geven :
- De jury vraagt voldoende aandacht te hebben voor integratie met omliggende wijken, niet in het minst omdat deze worden gekenmerkt door woonvormen die zich niet gemakkelijk lenen tot ingrijpende verbeteringen met het oog op duurzaam stedelijk wonen.
- De jury raadt aan om de financiële 'return' die het stadsbestuur wenst/verwacht van dit project niet als een te beperkende voorwaarde voorop te stellen. Het is immers niet evident om financiële winst te maken en tegelijk in te zetten op experimenten van cohousing en andere innovatieve woonvormen en daarbij nog het verschil te willen maken op het vlak van duurzaamheid. Anderzijds kan men een redelijke return eveneens als een aspect van duurzaam ontwikkelen beschouwen. Het lijkt de jury daarom aangewezen de vernieuwende ambities centraal te plaatsen en daarbij een zo groot mogelijke return te betrachten.
- De jury denkt dat het zinvol is om na te denken over het behoud van de grondposities op deze site en deze te beschouwen als een schaars en waardevol publiek goed.
§ 5. Het bedrag van de conceptsubsidie wordt gestort op rekeningnummer 091-0002746-59 van de stad met vermelding " Conceptsubsidie De HARTwijk ".
Art.6. § 1. In het kader van de subsidiëring van de stadsvernieuwingsprojecten wordt aan het project Aalst, Rechteroever, ingediend in het kader van de oproep 2012, een conceptsubsidie van 60.000 euro toegekend.
§ 2. Het projectgebied omvat een niet homogeen gebied, namelijk de site van de carnavalshallen en de Moorselbaan, die als stedelijke as de toegang vormt tot het projectgebied en lijdt onder de leegstand van woningen en handelspanden. Het kampt met een neerwaartse spiraal en een sterk toegenomen multiculturalisering. Het projectgebied heeft nood aan een ruimtelijke strategie, gekoppeld aan de versterking van het sociaal netwerk, de ontsluiting van de wijk in een groter stedelijk netwerk en het opbouwen van een vernieuwd imago van deze wijk. Met het project wil de stad een duidelijke identiteit creëren voor dit gebied en de neerwaartse spiraal omkeren. Via de conceptbegeleiding zal ondersteuning geboden worden bij het aftoetsen van de haalbaarheid van ideeën, zal een nieuwe projectstructuur uitgewerkt worden en zal een zinvolle participatie opgezet worden met de bewoners en de gebruikers van de wijk om te komen tot een creatief plan.
§ 3. De motivering van de jury luidt als volgt :
" Wat voorligt is niet zozeer een project in wording, maar de behoefte aan een andere projectbenadering in Aalst. Deze behoefte wordt overtuigend verwoord; men wil, naast het oplossen van acute problemen, veel meer nadruk leggen op het aanboren van nieuwe kansen. Het ambitieniveau ligt hoog, het vernieuwend potentieel is aanzienlijk. Garanties op succes zijn er niet. Wel schat de jury de omkadering en de realiseerbaarheid van de gevraagde conceptsubsidiëring als 'voldoende' in. "
§ 4. De jury formuleert volgende aanbevelingen, waaraan de stad gevolg dient te geven :
- Hier gaat het om meer dan een zuivere stedenbouwkundige conceptontwikkeling. Tegelijk is het niet de bedoeling deze te vervangen door een louter socio-culturele of een dominante participatieve benadering. Het gaat om een oefening in transdisciplinair werken (waarbij vermoedelijk op socio-cultureel of participatief vlak een zekere inhaalbeweging nodig is). Om het transdisciplinair karakter te bewaken moet een duidelijk orderboek worden afgesproken waarin input en begeleiding vanuit alle disciplines wordt verzekerd. Een sterk begeleidingscomité zal nodig zijn. Documenteren en aanspreken van kennis en ervaring uit andere steden is aangewezen.
- Het is zeker niet de bedoeling het carnavalgebeuren als wondermiddel voor alle stadsproblemen in Aalst te zien. Het gaat om het verkennen van mogelijke synergieën tussen de sociale economie, de creatieve economie en het carnavalgebeuren waarbij vernieuwende impulsen ontstaan voor alle drie, mede gedragen door ontwerpend onderzoek.
§ 5. Het bedrag van de conceptsubsidie wordt gestort op rekeningnummer 091-0002616-26 van de stad met vermelding " Conceptsubsidie Rechteroever ".
Art.7. § 1. In het kader van de subsidiëring van de stadsvernieuwingsprojecten wordt aan het project Leuven, Stadspoort Bodart, ingediend in het kader van de oproep 2012, een conceptsubsidie van 60.000 euro toegekend.
§ 2. In het projectgebied domineert het bestaande viaduct het projectgebied, de omliggende publieke ruimtes hebben geen betekenis, de zachte verkeerverbinding tussen de Zuidelijke Dijlevallei en de binnenstad is ondermaats, er bestaat geen interactie tussen de dichtbebouwde binnenstad en de open ruimte ten zuiden van de vesten. Specifiek voor voorliggend projectgebied stelt het ruimtelijk structuurplan Leuven dat de inplanting van een grootschalige centrumfunctie mogelijk is. Gezien de strategische ligging op het einde van de Koning Boudewijnlaan moet deze ontwikkeling een representatief karakter hebben. Hierbij mag niet enkel gefocust worden op het snijpunt tussen primaire weg en vesten maar dienen eveneens de publieke ruimte en de randen van de Tervuursevest (tussen Kapucijnenvoer en Naamsepoort) opgewaardeerd. Enerzijds dient met de conceptbegeleiding de optimale ruimtelijke inpassing van de rol van het projectgebied als schakel verder uitgewerkt. Anderzijds dient de programmatorische invulling van deze multifunctionele ontwikkelingspool onderzocht.
§ 3. De motivering van de jury luidt als volgt :
" Stadspoort Bodart is een klassieke vraag voor conceptsubsidie, ingegeven door de noodzaak een integrale visie te ontwikkelen voor een tot hiertoe sectoraal aangestuurd infrastructuurproject. Deze verruiming is belangrijk voor de ontwikkeling van dit stadsdeel en kan het project laten uitgroeien tot een echt vernieuwend stadsproject. Hiervoor is het nodig de verkeerstechnische projectomschrijving stedenbouwkundig te verbreden en een coproductie- en participatietraject uit te werken, met oog voor de verschillende in dit project aanwezige actoren (Grondmaatschappij, Universiteit, Langzaam Verkeer, Omwonenden, studenten). De noodzaak van een goede afstemming van infrastructuur- en stadsontwikkeling binnen een brede landschappelijke context maakt deze opgave potentieel vernieuwend en exemplarisch. De conceptsubsidiëring kan hierbij het verschil helpen maken. Om de beschikbare middelen en de armslag ervan uit te breiden zegt de stad een belangrijke cofinanciering toe. "
§ 4. De jury formuleert volgende aanbevelingen, waaraan de stad gevolg dient te geven :
- Zoeken naar manieren om de urgentie te verzoenen met de noodzaak aan verruiming. Hoogdringendheid mag niet leiden tot ongelukkige beslissingen met verstrekkende gevolgen.
- De jury suggereert om niet-hypothekerende tijdelijke oplossingen te onderzoeken.
§ 5. Het bedrag van de conceptsubsidie wordt gestort op rekeningnummer 091-0001642-22 van de stad met vermelding " Conceptsubsidie Stadspoort Bodart ".
Art.8. Deze conceptsubsidies worden aangerekend op het artikel BD0 1BIF2B-WT - Werking en toelagen - Ondersteuning naar duurzame en creatieve steden, van de begroting van de Vlaamse Gemeenschap van het begrotingsjaar 2012.
Art.9. § 1. De conceptsubsidies moeten aangewend worden voor de betaling van het multidisciplinaire team van dienstverleners, dat voor de conceptbegeleiding door de stad is aangesteld, na overleg met het Regieteam.
§ 2. De stad dient bij de uitvoering van de conceptbegeleiding rekening te houden met de aanbevelingen van de jury voor de stadsvernieuwingsprojecten, zoals geformuleerd in haar advies van 4 juni 2012 en zoals hierboven opgenomen.
Art.10. § 1. De conceptsubsidies worden als volgt uitbetaald :
1° een eerste schijf van 50 % van de conceptsubsidie na vastlegging van de middelen;
2° een tweede schijf van 50 % van de conceptsubsidie nadat de volgende stukken bij het team Stedenbeleid van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur ingediend werden;
a) het ondertekende contract met het multidisciplinaire team, dat voor de conceptbegeleiding door de stad is aangesteld, na overleg met het Regieteam;
b) de betalingsbewijzen aan dat multidisciplinaire team.
§ 2. Voor de tweede schijf van de conceptsubsidie dient de stad een aanvraag in bij het team Stedenbeleid van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur. De aanvraag gebeurt aan de hand van een door de burgemeester en secretaris getekende schuldvordering.
§ 3. De conceptsubsidies blijven beperkt tot de som van de werkelijk gedane uitgaven die bewezen worden na afloop van het begeleidingstraject.
HOOFDSTUK 2. - De projectsubsidies 2012
Art.11. § 1. De projectsubsidies zijn een instrument van algemeen belang, en worden op basis van duidelijke kwaliteitscriteria verleend voor de concrete realisatie van innoverende en multifunctionele stadsvernieuwingsprojecten. Deze projecten werken aan de stedelijke ontwikkeling, en koppelen een ingrijpende en duurzame vernieuwing van de stedelijke bebouwde ruimte aan initiatieven van samenlevingsopbouw via coproductie. Zij hebben tot doel om de kwaliteit van de fysieke leefomgeving in een bepaald stadsdeel te verbeteren en vervullen een hefboomfunctie voor het betrokken stadsdeel. Zij verhogen er de algemene leefkwaliteit.
§ 2. De projectsubsidie heeft enkel betrekking op het publieke aandeel van een project.
Art.12. § 1. In het kader van de subsidiëring van de stadsvernieuwingsprojecten wordt aan het project Gent, Herontwikkeling UCO-site, ingediend in het kader van de oproep 2012, een projectsubsidie van 3.500.000 euro toegekend.
§ 2. De 11 ha grote UCO-site is gelegen in de grenszone tussen een economisch gebied in reconversie en de dichtbevolkte 19de eeuwse, volkse Bloemekenswijk. In 2010 besliste de stad tot de aankoop van deze verlaten site. Dankzij een conceptstudie kwam men tot een gedragen masterplan, waarbij men ruimtelijk fysiek een functioneel bedrijventerrein en een aangenaam buurtpark wil creëren. De strategische ligging van de site en de aanwezige, bruikbare gebouwen bieden een ideale oplossing voor de geclusterde herlocalisatie van enkele Gentse sociale economiebedrijven. Het project zal bovendien tegemoet komen aan diverse knelpunten waarmee de omgeving kampt: het realiseren van een park voor de wijk, het adequaat aantakken op het mobiliteitsnetwerk tussen Wondelgem en de binnenstad, de herwaardering van de Lieve, het creëren van ruimte voor wijkvoorzieningen.
§ 3. Dit stadsvernieuwingsproject bestaat uit volgende onderdelen :
PROJECTONDERDEEL | UITVOERDER | KOSTPRIJS (in euro) | Start | Einde | |
0. | Aankoop | Stad Gent | 12.000.000 | 2010 | 2010 |
1. | Communicatie, participatie, coproductie | Stad Gent | 250.000 | 2012 | 2016 |
2. | Ontsluiting gebied | Stad Gent | 748.044 | 2012 | 2014 |
3. | Herontwikkeling gebouw | Stad Gent OCMW Sociale Economie bedrijven | 19.226.166 | 2012 | 2016 |
4. | Balenmagazijn | Stad Gent Sociale Economie cluster | 3.327.795 | 2012 | 2014 |
5. | Openbare ruimte | Stad Gent | 4.380.000 | 2013 | 2016 |
6. | Recyclagepark Ivago | Ivago | 555.875 | 2012 | 2013 |
7. | Bloemekenspark fase 2 | Stad Gent | 450.000 | 2011 | 2013 |
Baten stad Gent | - 8.314.153 | ||||
TOTAAL | 32.623.727 |
NR. | PROJECTONDERDEEL | UITVOERDER | KOSTPRIJS (in euro) | AANDEEL STAD (in euro) |
1 | Communicatie, participatie, coproductie | Stad Gent | 250.000 | 250.000 |
2 | Herontwikkeling gebouw | Stad Gent OCMW Sociale Economie bedrijven | 19.226.166 | 4.617.888 |
3 | Balenmagazijn | Stad Gent Sociale Economie cluster | 3.327.795 | 3.027.795 |
4 | Openbare ruimte | Stad Gent | 4.380.000 | 4.380.000 |
TOTAAL | 12.275.683 |
PROJECTONDERDEEL | UITVOERDER | KOSTPRIJS (in euro) | Start | Einde | |
1. | Kaaivlakte | Waterwegen en Zeekanaal nv AG Stadsplanning Antwerpen | 7.941.153 | 2014 | 2017 |
2. | Dijklichaam | Waterwegen en Zeekanaal nv AG Stadsplanning Antwerpen | 4.422.252 | 2014 | 2017 |
3. | Lineair park | Waterwegen en Zeekanaal nv AG Stadsplanning Antwerpen Private partner | 6.031.267 | 2014 | 2017 |
4. | Kaaiweg | Rio-link De Lijn nv AG Stadsplanning Antwerpen Private partner | 14.733.760 | 2013 | 2017 |
5. | Ondergrondse parking | Waterwegen en Zeekanaal nv Aquafin nv Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Stad Antwerpen Private partner | 35.697.579 | 2013 | 2015 |
TOTAAL | 68.826.011 |
NR. | PROJECTONDERDEEL | UITVOERDER | KOSTPRIJS (in euro) | AANDEEL STAD en AG Stadsplanning (in euro) |
1. | Lineair park | Waterwegen en Zeekanaal nv AG Stadsplanning Antwerpen Private partner | 6.031.267 | 4.169.768 |
PROJECTONDERDEEL | UITVOERDER | KOSTPRIJS (in euro) | Start | Einde | |
1. | St-Amandscollege | Stad Kortrijk AWV Waterwegen en Zeekanaal nv PPS-partner Private partner | 64.965.000 | 2011 | 2016 |
2. | Astrid-Stade | Stad Kortrijk AWV Private partner | 1.742.000 | 2011 | 2018 |
3. | Nieuw Overleie | Stad Kortrijk Provincie W Vl Toerisme Vl Waterwegen en Zeekanaal nv Goedkope Woning Stedelijk Parkeerbedrijf Parko PPS-partner Private partners | 57.847.882 | 2010 | 2018 |
4. | Overleie Centrum | Stad Kortrijk OCMW Kortrijk SHM W Vl Private partners | 15.442.000 | 2010 | 2018 |
5. | Creatief web | Stad Kortrijk | 1.620.000 | 2013 | 2017 |
TOTAAL | 141.616.882 |
NR. | PROJECTONDERDEEL | UITVOERDER | KOSTPRIJS (in euro) | AANDEEL STAD (in euro) |
1 | Sint-Amandscollege | Stad Kortrijk AWV Waterwegen en Zeekanaal nv PPS-partner Private partner | 64.965.000 | 825.000 |
2 | Astrid-Stade | Stad Kortrijk AWV Private partner | 1.742.000 | 1.692.000 |
3 | Nieuw Overleie | Stad Kortrijk Provincie W Vl Toerisme Vl Waterwegen en Zeekanaal nv Goedkope Woning Stedelijk Parkeerbedrijf Parko PPS-partner Private partners | 57.847.882 | 6.226.000 |
4 | Overleie Centrum | Stad Kortrijk OCMW Kortrijk SHM W Vl Private partners | 15.442.000 | 2.460.000 |
5 | Creatief web | Stad Kortrijk | 1.620.000 | 1.620.000 |
TOTAAL | 12.823.000 |
PROJECTONDERDEEL | UITVOERDER | KOSTPRIJS (in euro) | Start | Einde | |
1. | Ware Heem, zuidboulevard | Stad Waregem Private partner | 18.733.256 | 2012 | 2017 |
2. | Esplanade | Stad Waregem | 2.564.760 | 2015 | 2017 |
3. | Regenboogstadion | Stad Waregem Private partner | 60.271.028 | 2013 | 2020 |
4. | Verder ontwikkelen jeugdeiland | Stad Waregem | 1.338.430 | 2016 | 2021 |
5. | Afwerken van Park Zuid | Stad Waregem | 1.350.000 | 2012 | 2022 |
TOTAAL | 84.257.474 |
NR. | PROJECTONDERDEEL | UITVOERDER | KOSTPRIJS (in euro) | AANDEEL STAD (in euro) |
1 | Ware Heem, zuidboulevard, | Stad Waregem Private partner | 18.733.256 | |
onderdeel " realisatie van de boulevard " | 2.206.276 | |||
onderdeel Verbinding Pand | 350.000 | |||
2. | Esplanade | Stad Waregem | 2.564.760 | 2.564.760 |
TOTAAL | 5.121.036 |